Follow @hybrishoran

Oh non je t'en prie, nous ne sommes pas chez nous. Oh je t'assure que ce n'est pas grave.



Det är bara Beirut idag. Ursäkter efter ursäkter. Fick ett brev imorse, först trodde jag avsändaren var Jessika, sedan döden, men det var någon annan. "Förlåt för allt jag gjort dig, för all smärta jag orsakat. Skulle göra vad som helst för att ställa saker tillrätta igen" stod det bland annat.  Brevet ligger nu i mitt askfat bland allt annat som man ska avlägsna genom att fimpa mot glasbehållaren för att saker ska få sitt slut.

And it rips through the silence of our camp at night, and it rips through the night.


"If I was young, I'd flee this town
I'd bury my dreams underground
As did I, we drink to die, we drink tonight
Far from home, elephant gun
Let's take them down one by one
We'll lay it down, it's not been found, it's not around"

jag orkar verkligen verkligen verkligen inte ha någon mer jävla separationsångest, ångest över att bjuda hem någon för att få ont i bröstet när dom går, att vara på stan och säga hejdå vid bussen. Jag orkar inte jag orkar inte. Jag slutar krama folk hejdå för en bröstkorg mot min är det värsta som skulle kunna hända mig nu. Jag vet ju så väl att alla måste gå tillslut, har bara en handfull. Snart åker Erica tillbaka till stockholm, snart flyttar en annan kompis från Göteborg helt, snart har jag dragit ner den enda människan jag litar på. Mördarmaskinen Mathilda är tillbaka.
jagorkarintehaseparationsångestlängre, jag orkar verkligen verkligen verkligen inte ha någon mer jävla separationsångest, ångest över att bjuda hem någon för att få ont i bröstet när dom går, att vara på stan och säga hejdå vid bussen. Jag orkar inte jag orkar inte. Jag slutar krama folk hejdå för en bröstkorg mot min är det värsta som skulle kunna hända mig nu.

Gå en mil i mina skor, innan du dömer mig.


..Låter som en 14 årig tjej på facebook som skrivit rubriken som statusuppdatering. Men faktiskt, osv. Det är sant. Droppandet från kranen är oundvikligt och markant. Jag sjunger "Askan är den bästa jorden" högt och i mitt huvud och jag undrar just när den ska förflytta sig in i någon annans huvud. Det bör jag inte fundera allt för mycket på, sådant jag inte kan påverka med andra ord.
Jag sov gott inatt, obviously. Jag hatade min arbetsförmedlare idag till en början, ordinär vardagsmat. Sedan visade det sig att hon var inte så dum trots allt och jag blev genast på bättre humör, men vart tog humorn  vägen.
Imorgon har jag en kort "arbetsdag" , och senare en jobbintervju. Känns ovanligt bra för att komma ifrån min prestationsstyrka! Det mastodonta berget utav ångest byggs på, det är inte längre stor som ett hus. Snarare skyskrapa.  Tänkte be till Gud men vet inte om han orkar lyssna på mig idag. Isåfall hade jag bett om ett sundare leverne. Och en Hanglider. Förövrigt tjackar jag denhär låten idag om ni inte förstod det och förslår att ni gör detsamma. Efter helgen är det dags att brottas med läkare igen, in i ringen Mathilda. Ta hand om er förresten, bli inte som mig.


Ser ut som en rysk pojkspoling idag, född på ett tidigt 1800-tal som är på väg ut på sin enhjuling för att tjäna några slantar i rikemansfolkets öppna fickor. Zigenarliv minst sagt. Det pågår en hångelorgie klockan tio från min synvinkel, jag försöker ignorera detta men smaskandet är oundvikligt och markant. Jag tittar på Jessika för medlidande, hon lider. Dags att krypa iväg till Vita fläcken för att handla.  Min mamma är på bomullslandet, även känt som Ullared hur jag nu fick ihop det. Hon tyckte jag borde bli informerad om situationen så jag kunde utnyttja den, min mamma är nog inte riktigt frisk i huvudet. Måste arbeta med ett dumt EXPO-arbete vilket känns mycket, mycket avlägset.  Dags att få tummen ur la arshöwl och do did i dont. Sjunger "Who killed Davey Moore" högt och i mitt huvud och jag undrar just när den ska förflytta sig in i någon annans huvud.
Det bör jag inte fundera allt för mycket på, sådant jag inte kan påverka med andra ord.
Puss Peace
Faställda faktum frånochmed nu. Jag gör allt jag kan. Jag orkar inte. Men jag gör det ändå. Jag gör mer än vad jag kan. Det hjälper inte. Jag orkar ingenting. Jag måste orka.
Jag snuffsade med Jessika inatt, obviously. Jag hatade min lärare idag, ordinär vardagsmat. Jag grät inför mina bästa vänner. Jessika kastade en apelsinklyfta i mitt öga. Jag hämnades ett par timmar senare genom att pika henne till döds, det var inte uppskattat. Jag satt bredvid en herre på spårvagnen idag vars kroppstorlek var 4 st Mathildor ändå vände han sig om innan han klev av och sa "du ser lite småläskig ut" jag tittade frågande på honom och han pekade på min panna. helvete.
Imorgon har jag en kort dag. Alltså mycket ångest på en kort tid, vilket gärna resulterar i panik. Den mastodonta högen med läxor byggs på hög, den är inte längre stor som ett hus. Snarare skyskrapa.  Behöva vara en dag närmare studiebidraget dock i vetskap om att jag inte kommer få något pga mina lärare som uppenbarligen tappades i toaletten redan vid barnsben Tänkte be till Gud men vet inte om han orkar lyssna på mig idag.
Isåfall hade jag bett om ett sundare leverne. Och en Hanglider.
Igår var allting väldigt bra. Jag förundras över hur många tårar det finns, och hur snabbt en mur kan bli till smulor pga en vindpust från fel håll. Andas inte på min mur, den är bräcklig.
Förövrigt tjackar jag denhär låten idag och förslår att ni gör detsamma.
How so ever. Jag är detonerad. Utmärglad också för den delen. Ett stackars flickvänsmaterial med sämsta möjliga betyg. Ska aldrig älska någon igen. Fint som snus, lägre kan man inte sjunka.
aj, dålig respons i form utav endast en låg harkling längst bak i vagnen. Det där med stand up-komik var nog inte riktigt hans grej. Blir sjukskriven ett par dagar iallafall, som om det skulle ta slut någon gång. Ganska hemskt med dessa förhoppningar, solen sken ju idag för i helvete. Imorgon vankas det snö, då kommer jag inte ens kliva ur sängen. Möjligtvis om jag måste behöva göra kaffe själv. Dags att brottas med läkare igen, in i ringen Mathilda. Ta hand om er förresten, bli inte som mig.


De där drömmarna vi drömde kom från gränsland bortom taggtråden där skyttegravar grävdes när någon annan byggde landet när vi sov.



Antar att alla hört den nya kent-låten? Bra. Då slipper jag presentera dagens rubrik. Om man skulle ta och börja skriva sina egna rubriker igen, det var kul. Har faktiskt inte haft en överdjävlig dag idag, för en gångs skull. Det börjar ljusna nu, gårdagen spenderades på piren med mina favorittjejer med glass och solglasögon, ett snabbt besök på stadsmuseet, sedan vidare upp på Kungshöjd där jag kedjerökte med Joachim och pratade strunt. Idag är jag helt slut efter en lång dag på Arbetsförmedlingen, men slutade med att jag skall på arbetsintervju imorgon efter att jag provjobbat i Delsjön (Det går med andra ord framåt!) och så fjäskade jag mig till ett stycke Pete Doherty på Lördag utav pappa awyeah. Fick ett ragg på Försäkringskassan också, en Iranie som hette Bengt konstigt nog. 42 år och arbetslös precis som jag änsålänge. Nej Bengt jag vill inte ta en fika idag, eller imorgon eller någonsin för den delen, för idag lever jag mer än vanligt och då har jag inte tid för någonting annat! 

Inser två saker och det gör förjäkla ont att säga det högt för mig själv, men jag blir lite stolt och det är bättre det. Jag inser att David skulle vara så stolt över mig, och jag inser att världen stannar inte upp bara för att jag gör det, det är bara jag som är självcentrerad och borttappad. Nu skall jag hitta tillbaka.

Ps. Mina älskade hängslebyxor är tillbaka, liksom självförtroendet. 

Brb: livet.

Två brev

ETT BREV

Den här texten är mer eller mindre ett brev, utformad för er o se alla fel och snedsteg. Härmed offentliggör jag min ställning i saken, Introduktionsparagrafen, nu till självaste haken. Har du märkt att fler och fler våldsbrott begås med vapen? Är du inte säker varför, ta din tid, sov på saken. Nä, vi börjar med att ta oss en titt på det globala, det totala panoramat svält till terrordrama till krig på stor skala till strama lagar och ramar. Ingen moralkaka men stora bolagen saknar kärleken för mänskligheten och planeten. Herr statsminister, Ni måste ju vara medveten att:

den ondskefulle presidenten av USA skiter i du och jag, han är Ku Klux Klans barnbarnsbarn, han är en giriggam, berövar alla från New York till Tadjikistan. Den fascistverksamheten som han representerar, du vet du har ju träffat honom, hängt och diskuterat. (Eller?) hade ni trevligt? (Va?) Kom ni fram till något vettigt? Får man hänga på nästa gång, det hade varit så mäktigt.

Om du är ledare led oss rätt; för många vägar i världen leder oss fel och snett. Skärpning man, det e dags för dig att ta ditt ansvar. Plocka upp telefonen ring ett fredssamtal! Jag sa idag, vänta inte det är redan sent mot strömmen, ändra reglerna i deras spel. Jag vet det verkar jobbigt men gör oss en tjänst, gör vad som helst för att ställa det rätt igen. Okej, Sverige är ett tolerant land, men inte sant, Göran, du kan väl säga till George ibland? Som representant, du e ju vald av folket man. Förresten sluta tracka de som röker holk ibland, jag menar, fortsätt att sparka högerns röv för fan. Men akta dej för nazisterna dom får ju överhand, som i Köpenhamn, vårt grannland, du och ditt anhang borde inse att Skandinavien har fått kallbrand, samma samband som Italien, BeNeLux där de goda krafterna antagligen har gett upp, Österrike, Frankrike ja listan är lång. Men göran du och dina ministrar, Ni dissar väl dem, eller? För världen börjar se lite väl sjuk ut, jag hör rykten om att i sverige är vår välfärd slut. Snälla förvandla inte oss till ett mini-Amerika, ger ni all makten till Bryssel så blir vi hysteriska. Du om sanningen ska fram så blir jag paranoid, jag oroar mig för barnen och deras framtida liv. Tar gigantiska kliv, men de går ju åt fel håll, Göran lyssna noga på denna rappande brevbomb.

Göran, jag älskar livet det är därför jag skriver, i märkliga tider då politiken verkar förvriden. För polisen du vet, från Göteborg går alla fria budskapet ni sänder får ju fan inte någon o lita på statsapparaten, makthavarna misstänks att bara respektera vår frihet till viss gräns. Så mitt råd till dig: tänk extra noga, så inte revolutionen börjar i Västeuropa. Lever tätt ihop, och måste komma överens, Ingen kommunikation på död frekvens. Allt har sin konsekvens, hälsningar Jason - och känner du för att snacka är det bara att säga ifrån.

Text: Jason Diakité

ETT SVARSBREV

Den här texten är ett svarsbrev utformat för att du ska kunna följa mina tankar och steg. För att du ska kunna greppa kontexten har jag bett en medarbetare att skriva om texten, det kanske rimmar bättre med din takt och dina toner. När jag skriver själv blir det gärna alltför likt propositioner. Härmed offentliggör jag min ställning i sakerna, nu till hakarna:

Du rappar om att fler våldsbrott begås med vapen, det är sant att många vapen används i brott att ändra på detta borde falla på varje människas lott. Vaket ser jag på saken , vapen ska med insikt, kunskap och rättvisa bekämpas och lagar ska självfallet tillämpas. Mycket görs men vi måste tänka kallt och göra allt. Du rappar om det ”globala panoramat” om svält, stora bolag och terrordramat. Vi vänder blicken mot det globala. Härmed kan vi med samma tunga tala, alla folks frihet är hela världens fred, om fred och frihet kommer arbetarrörelsen aldrig ge vika. Endast tillsammans kan samhällen byggas där vi kan leva som jämlika, EU är en del av världen och tryggar fred därför tror jag på EU och i euron vill jag vara med. Chansen att nå en rättvis värld får vi inte försaka. Alla, även företagen, måste ta sitt ansvar – det är min moralkaka.

Du rappar om den ”ondskefulle presidenten av USA”. Herr Timbuktu, här måste du dig besinna; I grunden är ingen ond, varken man eller kvinna! Jag har träffat Bush och det var intressant men våra åsikter skiljer sig ofta markant. Han gör nog det som är bäst för USA det är ju därför jag euron vill ha, Europa måste vara starkt för att skapa balans då kan vi inte ha valutor i dissonans. Att ”hänga på” och diskutera är bra om alla gör men inte bara för att det är mäktigt utan för att detta är frågor som berör. Du rappar att jag är ledaren som ska leda rätt. Ja, jag är vald till denna position men det är tillsammans vi formar vår nation. Många vägar leder fel och snett, tillsammans kan vi hitta rätt, jag har plockat upp telefonen och ringt mina fredssamtal, jag har sagt det varje dag: låt FN sköta fredens sak i Irak. Jag har gått emot strömmen och det är jobbigt i bland nu är det samarbetets och tålamodets väg som gäller för att saker ska bli rätt igen, min vän.

Du skriver att Sverige är tolerant och att jag ska sluta tracka de som röker holk ibland. Sverige är tolerant
ja, det är sant och det har jag sagt till George ibland som representant av folket, man. Men jag tänker aldrig sluta tracka de som röker holk, alltför många föräldrar jag mött har förlorat ett barn i narkotikans garn, du vet säkert också även du har väl sett människor som i livet hamnat snett. Dissa inte de som tagit klivet ur missbrukarhelvetet. Och inte heller andra som vet. Du skriver att det går rykten om vår välfärds slut men slumpen avgör inte hur det kommer att se ut, det är trots allt du och jag och svenska folket som bestämmer hur vi ska ta våra kliv för att vi ska få goda och trygga liv. Enighet ger styrka! Jag är kanske ledare men vi går tillsammans i ledet. Demokratin är vi själva – vår alldeles egna kyrka. Du skriver om misstro mot makthavare och om kärlek till livet, jag älskar också livet det är därför jag skriver till dig. Vi lever på samma klot och måste komma överens, jag tar till mig ditt råd och tänker extra noga – ingen mer kommunikation på död frekvens!

Jag tänker ta mitt ansvar och du får ta ditt, jag snackar med dem jag känner och ser men jag når inte alla, tillsammans når vi fler. Därför måste du fortsätta spela och sjunga, jag tar de gamla du tar de unga.

Du undrar om jag vill snacka. Ja, jag pratar gärna med dig!
Du är mer än välkommen till Björkvik att hänga en stund med mig
bara säg.

Hälsningar Göran Persson.


Det får göra ont, det får läka till ett mindre brustet ting



Jag förundras och jag får någon slags molande värk i magen när jag tänker framåt och inte nutid. När hände det här egentligen? Jag som brukar livnära mig på just det där med framtiden, jag som brukar finna någon ork i det där lilla extra när jag tänker på imorgon. Jag brukar åtminstone en gång i månaden få ihop någon slags revy av det förgångna men idag såhär några dagar kvar på månaden kommer jag på mig själv att ha ångest över det. Svaret är under produktion, jag vet faktiskt inte. Jag har haft en bra månad, över förväntan och ribban är högre än vanligt faktiskt, för jag har lovat mig själv att aldrig sänka den för någon annans skull , eller för att jag inte tror på tanken att jag förtjänar mer än så. 

Månaden började hur som haver med några utekvällar, inga konstigheter där inte. Den veckan slutade mindre bra på sjukhus, inga konstigheter där heller med andra ord. Fattade ett svårt beslut och hade väldigt ont. Jag började smått pyssla om mig själv och min hälsa, jag har umgåtts mycket med Rebecca och Joachim och dom får mig faktiskt att må väldigt bra. Vänliga själar som inte ständigt vill ha någonting utav mig. Bara en kopp kaffe eller te vid köksbordet, faktiskt vill lyssna på vad jag har att säga och skrattar med mig. Hade nästan glömt bort hur det var att inte behöva anstränga sig i varje situation, rädd för att bli lämnad, alldeles för tacksam för att ha någon där. Det låter väldigt grymt att säga men jag tror det finns någon balans där. Jag kan inte se mig själv slava för någon igen, tillfredsställa någon för att få behålla en vän eller två och själv gå i stöpet på kuppen. Jag tror att om jag ska ha en vän så är det någon som kräver lika lite utav mig som jag gör utav denne.

Nu kom jag av mig, men hur som helst så kom Erica och hon lyser upp tillvaron just nu, Johan också. Allt för bra. Har varit mycket hos mina föräldrar och laddat batterierna, men det viktigaste utav allt; har varit hos Jessica och barnen. Den enda gången jag går lycklig, lätt i benen och sprängfylld med kärlek är när jag går hemifrån dom. Dom är så fantastiska och vackra, älskande och enkla. Om ni bara kunde förstå vilken familj det är, ibland önskar jag att Jessica var min mamma också och att jag fick leka med barnen varendaste dag. Ångesten deskalerar desto mer jag skriver av mig. Jag skrev ett kapitel på mina nya papper jag fick igår, jag är mestadels glad och skall springa iväg på äventyr nu, börjar med att ta mig till masthugget och krama Erica, hon stannar ju inte så många dagar till, sen skall jag ringa Rebecca och göra bus. Det får göra ont men det är så fint när det värmer istället.

Vi förtjänar nog ändå och få köpa lite koks och så, för det var så väldigt längesen vi svek oss själva och dig igen.



Nu far självkänslan åt pipsvängen och hälsan med för den delen.  Men det går la över, göööörgott som man säger i Götelaborg.

Igår var jag ute och träffade käre gamle fiskis, och han var samme gamle vän förutom sitt berusade tillstånd. Och det var väldigt roligt. Idag är det inte lika kul dock, mina ögon går i kors nu , sitter och väntar på mina föräldrar som förövrigt är världens bästa. Det som hade gjort det ännu bättre är ifall de tar med Ronja. Annars följer jag förmodligen med dem till Åstol ikväll.

Hästpojken i rubriken förresten, Caligula.

I give you the morning.



Idag har jag lärt mig två saker.

Man kan hata mer än man älskar, men att älska betyder hata och tvärtom. Det goda vinner över det onda, men hatet känns mer. Och man måste tillåta sig själv att älska, men när man inte längre kan göra någonting åt den där jävla kärleken så måste man förstå att man bara är till besvär och gå vidare. Sen sa mamma att jag sjunger väldigt fint och jag sa tack och sen åkte jag långt bort, hem.


There's no use in trying to deal with the dying.



Kommer hem till en stökig lägenhet, orkar inte riktigt bry mig idag. Kanske imorgon. Och innan det så vill jag hinna ta igen mig. Och åka hem till mamma och pappa. Och kramas. Barnen och Jessica. Sitta på en sten och tjura. Standard, ni vet.


Orkar du så orkar jag


Men jag orkar nästan ingenting.

 


Ju5t 4 U Blaz0r L1ndbl0m


Blaz0r, dessa bilderna är till dig. Fett psykadeliskt osv.
Och så ska du ha en fet jädra eloge för att du orkar med mig när ingen annan gör det hohoohohoh.

Too much acid.




Kan man säga om i princip vem som helst , egentligen. Men Hvitfeldtska Estet tar nog priset för idag. Var på konserten och agerade hejarklack åt min favoritpåg Adrian som var konferencier och spelade gitarr med sina gigantiska händer (ja ni vet vad man säger flickor, vill ni ta reda på detta så är det bara att be om nummer.) Hur som helst så var väl alla crackade på ett eller annat sätt och det var ju mysigt att bevittna. Antingen kemiskt eller så trippade dem bara på livet. 50% tondöva, resten hade kunnat whoppa vilket ass som helst, en eloge för det.

Tycker dessutom det är ironiskt på ett mycket äckligt vis att jag lyckats gå ner 4 kg sedan i tisdags för att jag bara legat i sängen, när man kämpar sig mot friskare breddgrader, men det är väl bara att sluta orka kämpa för att bli frisk och njuta av dekadensen istället. Läs boken förresten, den är sinnessjuk. Gillar sådant.
Tycker dessutom det är ironiskt på ett mycket äckligt vis att jag lyckats gå ner 4 kg sedan i tisdags för att jag bara legat i sängen, när man kämpar sig mot friskare breddgrader, men det är väl bara att sluta orka kämpa för att bli frisk och njuta av dekadensen istället. Läs boken "Flickan i källaren , Berättelsen om Natascha Kampusch " förresten. Den är sinnessjuk. Gillar sådant.

Och så orkar jag inte vara kär och korkad. Naiv och bortglömd, orkar inte heller vara oförlåten för resten av mitt liv för att jag bad om en ursäkt. Jag tycker ändå det är lite berättigat att få skriva självmordsbenägna noveller om mitt beklagerliga liv , utan att tycka det är särskilt charmigt alls och jag blir nog lite orolig dessutom med tanke på att inte ens en 20% av alla mina läsare känner mig och vet att jag brukar driva om döden osv. Livets utflykter sträcker sig så långt som till Ica för att inhandla tobak (och rekordet slogs idag då jag lyckades ta mig till vasa utan att börja grina som en olle.) numera, och det duger faktiskt bra så. Har packat väskan också, håller kommunikationsredskap en armlängd ifrån mig också, säg något man inte kan få cancer av. Typ människor främst utav allt känner jag nu. 

Btw så är det min nya kopp på bilden, den är gigantisk och rymmer 5 koppar kaffe i kaffebryggsmått. Det var la bra dö. Sen gjorde jag en turban till mitt kråkbo och har bott i den tills jag söp bort den. Trött på livet.

Subterranean Homesick Blues



Då visste jag iallafall hur man såg lycklig ut, då spelar det ingen roll hur hemsk det egentligen är.
Är trött på mina psykbryt. Nu tänker jag gå på promenad med mig själv och Timbuktu.

You are the hole in my head You are the space in my bed You are the silence in between What I thought and what I said.


Går under namnet klyschan idag.
Går inte ur sängen idag. Far in på sjukhus imorgon, ajdö verkligheten.
Jag välkomnar er, dramatik och hysterik. Borde ju blivit poet eller något.

Har min blommiga sommarklänning på mig idag
och så lät jag läpparna vara lika röda som mina naglar.
Klarar ju inte av mig själv när jag hittar mig på botten
och sjunger sommarvisor i snön. 

Förövrigt är himlen alldeles för grå, och jag är blå.
Precis som mina tår.
Rufsigt hår.
Jag kan hålla på hur länge som helst, det finns ingen hejd för nybörjarpoeter.
Dom får ju säga allt som alla redan sagt.

se till mig som liten är.


Om jag hade lite kärlek så var den till dig.


RSS 2.0