Follow @hybrishoran

But I will tell the night and whisper, "Lose your sight" But I can move the mountains for you.


Och så var man här igen. Skulle vilja citera min käre vän Palle att detta har varit en synnerligen konstig dag. Den kanske började redan igår (Söndag) när jag satt och dagdrev i min tysta ensamhet med diverse gamla tv-spel jag hittat uppe på en hylla. Knappt en halvtimma senare ringer telefonen och den tysta natten blev inte alls tyst. Fick trevligt sällskap som innehöll tv-spelande, juicedrickande, rökande och datorsurfande, och kycklingkorv med makaroner. Senare kom syster hem och Micke vars yttrande existens tack och lov inte varade så länge. När jag gick och la mig i rummet låg jag sömnlös i princip hela natten, gick upp runt tolv på morgonen och hittade Palle i soffan med min dator. Dagens checklista bestod utav: Balkläder, ätbar mat, briska. 

Simpelt tänkte vi och började leta runt. Jag ska aldrig följa med en man och köpa jeans igen, ska aldrig shoppa i normala butiker igen. JOBBIGT! Efter kaskader utav jeans i alla dess storlekar och längder hittade vi det perfekta paret, sedan vidare till skor och skjorta (som förövrigt var så makaber att man inte kunde annat än att älska den) Balklädseln var räddad. Vi unnade oss sushi och efter ett par timmar utav migrän och en jakt på druvsocker av valfritt slag så gav vi upp och det resulterade i att jag hyperventilerade igång en överdödande dans som skulle få mig taggad att dricka cider. Trots att det alltid är något visst med att gå längs andra lång och bli peppad så taggade jag, svinigt mycket. Väl framme löste vi världsproblem och spanade in folket. Helt plötsligt som en katapult från skyn flög Åke ner framför oss, speedad som en uppåttjackad ekorre med många kramar och vänner och sprit och allmänt jobbig inställning. Tjalol tänkte vi och trillade tillbaka, och hade en djup utläggning om allmänt störande människor utan djup eller människoförståelse. Varför jag berättar detta har jag nog egentligen ingen aning om. Kanske är det ett par glas öl, vin och den förbaskade briskan som får mig att ösa ut allt som finns i mitt minne från dagen. Kanske är det att jag saknar Jessika och måste tvinga henne att följa med mig till stan imorgon och inhandla resten utav mina egna balkläder (ska bli skönt att slippa springa runt i stan med idog kraft om att hitta något som man inte hittar) och njuta en stund i solen med mig. Nu tänker jag hursomhelst oavsett vad ta ett piller som för mig in i sömnens dvala, sjätte dygnet i rad utan sömn. Berättade jag att jag ska kollas för narkolepsi på onsdag heh?

Femton människor kom på konserten igår, och femton människor gick innan vi spelat klart.



Hittade någon slags ork på botten bredvid min trasiga pediestal. Aldrig mer skall jag klättra upp på den igen. Mina vänner drog upp mig på fötterna och allt eftersom klarade jag av the thing called life, yttrade mig i små portioner, sov, åt lite, rökte tills mitt rum var ett stort lager utav grå dimma. Som bestämt skulle vi till Styrbord Babord, Erica skulle vända plattor och få båten att gunga mer än vanligt, vin känns oerhört bekant och ja det dracks mycket vin från morgon till sena kvällen, vilket gärna resulterar i att jag spårar ur på fler än ett sätt. Vi repade innan vi åkte in till stan, jag kysste Jessika mitt på munnen efter mycket hysteriskt homofobiska förnedrande skällsord. Jag var klädd för en kväll som förutspådde mycket dans. Högklackat, klänning och sminkad för att det skulle stanna. Så där stod jag klädd för dans och vinglade fram på höga klackar med ett dragspel och spelade så änglarna grät i himlen, försökte överrösta dragspelet med sången, jessika försökte också men det var omöjligt. Palle bara flinade, jag dansade runt med en stor låda på magen och höll på att kissa ner mig medan jag spelade mina 3 toner. Börjar nu i efterhand ana att dragspel stått orört sedan Annika var i min ålder, och att det blivit ostämt någonstans genom åren där emellan.

Utöver det så har jag inte så många bilder för tillfället, Nikon ligger och dammar på Åstol och dit är jag inte redo att åka än, men jag ska framkalla två rullar i stan idag, hoppas det går på en timme som förra gången! Så länge får ni lite bögigt låtsasanalogt. Lovar att hitta lite charm snart så ni orkar med mina långrandiga monologer om strunt och nonsens.

Hos Erica på Hisingen, Jessika var den enda som följde kvällens dresscode "Rosa" genom att bära en cerise långkavaj.


En natt, morgon, eftermiddag i mitt fönster. En kaffekopp som inte lever längre och framkallade bilder.

tvingade glajsogenznejken Jessika att krama Adrian hejdå, som vi våldgästade vid hans port med fika och öl.

I'm throwing my arms around around Paris because only stone and steel accept my love.


Råttan är vaken, katterna sover. Har bryggt kaffe, lipat och rökt genom fönstret. Hade jag sovt en blund hade jag förmodligen inte suttit här nu. Vill inte träffa någon idag. Tänkte springa ner på marknaden och spendera en hundralapp på massa småstrunt, men det känns alldeles för avlägset, dendär utanför-dörren-grejen. Kaffe, ja. Satte på 8 koppar, kanske skulle vara någon slags kompensation för igårkväll när jag var sämst i hela vida världen, men jag tänkte inte så långt bortom mina ramar utan hällde bara på och hoppades att de skulle vakna snart och känna doften av kaffe. De sover som lamm iallafall, och kul har de haft, det hördes lång väg. Känner ändå en stor tacksamhet att andra kan vara glada när jag ligger och kvävs i min fruktansvärda ångest, hellre det än att folk lider med mig. Usch vilket trams.

Även så långt som en kvart från centrala stan hör jag skriken från Liseberg, det blåser nog åt rätt håll idag. Fel håll om man har huvudvärk. Upp och ner, fram och tillbaka, så låter det i mitt huvud idag. Kanske är det magen som vrider ur sig som en blöt disktrasa, vill inte mer. Jag vet inte riktigt hur jag ska tillfredställa er, ska man inte vara nöjd själv först och främst? Känner inte för att skriva någonting som berör någon, ta bilder som någon stackars jävel ska kika in på och glömma bort lika fort. Jag känner för att låta resten av tårarna göra sitt, och krypa ner under täcket och fortsätta känna mig ensam och eländig. För det är väl egentligen det jag är, när allt kommer omkring.

re:stacks


Kvällen har spenderats på hisingen, helt enkelt. Min kära vän Erica fyllde 21, gammal tant sa hon. Vackra kvinna, tänkte vi. En skål med Sangria som var suspekt dock fullständigt drickbar, vin och tacos, vad mer behövs det? En applåd för födelsedagsbarnet, skulle jag vilja säga. Vi åkte hem med en snabb sväng i stan i jakt efter ett seven eleven, cigaretter stod på listan, gratis godis fick vi också. Det var tydligen något rån på gång och då ger man uppenbarligen bort godis bara för att de vill ha oss härifrån, människor är så konstiga.

Jag är så arg på mig själv. Kommer jag någonsin förlåta mig själv? Det är en förhoppning. En förhoppning om att förlåta sig själv för att ha blivit behandlad som ett luder. Hur förlåter man något sådant, det kan ju omöjligt vara mitt fel. Fast sedan finns det en stor procent utav världens befolkning som anser att allt är ens eget fel, fast de vågar man ju inte säga rakt ut, det vore ofint. Kommer jag någonsin älska mig själv? Det är inte en förhoppning, det är en dröm. Kommer min kropp på bra snart, sluta krånga på alla sätt och vis? Det låter mer som något bortom förhoppningar och drömmar, det låter lite mer som ett skämt.

Kommer jag någonsin må sådär bra igen, så att - skulle inte vilja säga allt men en hel del - blir lite enklare? Så att jag slipper vara någons lilla bebis eller ska jag fortsätta vara en tio tons blyklump i folks magar. Sömnlösa nätter. Snap out of it, jo ja det hade varit något. 



Det enda jag hör är pengar, makt och bidrag. Fyfan vad jag är less.


Detta är något ni sett förut, men ingen lider utav lite 2 månader gammalt jäbbel. Jag hade skrivit en lång tårdrypande monolog om mitt förblödande sinne, men det är så lätt att markera allt och vara ett knapptryck ifrån att tömma skärmen på strunt. Ingen läser sådan smörja. Jag mötte upp skäggis på parkeringen utanför skolan igår, han är sannerligen världens bästa pappa, trots sin skäggprydda haka och vansinnigt dåliga ordvitsar. Ville krama honom, ville gråta och bli tre år igen och be honom göra allting bra igen. Få mig att trivas hemma, laga köttbullar med pappas potatismos och lingonsylt i brunsåsen, precis så som bara pappa gör den. Men jag insåg att jag är en stor flicka nu, så skrattade jag och skämtade med honom, sa att jag kommer i helgen och sprang därifrån.

Pengar pengar pengar, finns det något viktigare i människors trångsynta skallar? Jag ger blanka sjutton i pengar nu, jag lämnar hellre in kvittot till balen och säger att jag inte ska med och ger tillbaka mamma pengarna, kryper ner i min säng och lever på luft istället. Lägger ner med tobak, sprit och andra dumheter, lägger ner med att unna mig något när jag vill känna mig fin. Vad fan är det för mening med att gå på bal för tusentals kronorn är man istället kan klä upp sig och dansa runt ensam istället. 

Jo, jag vet ju att en "bal på slottet" ska vara sådan som den är, när man snart tar studenten. Men jag vill inte längre. Jag vill inte ha en mamma som slänger pengar på mig för att hon tycker synd om mig, hon fattar verkligen ingenting. Hon GÖR mig till en bortskämd barnunge, och jag tänker inte vara den. Numera tänker jag inte röra pengar fram tills jag får lön, pengar som jag jobbat för, kämpat för och priset jag betalat för att kunna leva för i Frankrike. Som jag sa, håll för öronen när det smäller.

Jaja, det var jag! Utkastad som gud skapa mig. Men det stod ingenting om religion i polisrapporten. Det enda som hände var att mina fyra sista siffror blev mitt oturs nummer!


Idag har jag insett ett par saker. Sånt där som man gör ibland och ständigt förvånas över att det finns så många saker som aldrig går upp för en innan det är försent. Insett att jag inte har köpt skor eller något att över axlarna på balen, det är ungefär en vecka kvar till balen. Jag har insett att jag inte kan komma tillbaka till klassen, jag är en främling för dom nu. Folk jag lidit tillsammans med i tre år, som jag haft skoj med och framförallt haft någon slags - om än liten - sammanhållning med. Sådant gör mig ganska dyster, jag stod inte ut mer än en timme i skolan idag. Gjorde ett par halvhjärtade försök att laga min dator innan jag lämnade in den men efter ett rad misslyckande med obegripliga koder över hela datorskärmen lämnade jag in den och hoppades på att det inte kommer medföra några komplikationer. Någon enstaka gick fram och hälsade på mig och Jessika, något som var sjukt uppskattat trots min ilande migrän, andra höll sig på ett markant avstånd som om de inte visste hur de skulle reagera, men då vet man åtminstone vad som är bestående och inte, det är ju faktiskt bara två veckor kvar nu. 

Insåg också att min detox kommer få mig att må sjukt mycket bättre. Min fina storasyster ska gå på någon diet nu och jag hänger på henne den första veckan så att hon får någon som stöttar henne, och jag mår bättre redan efter två dagar. Tänk så mycket skräp man får i sig, sjukt enkelt koncept är det iallafall! En soppa gjord på vatten och en rad olika grönsaker, som man kan dricka hur mycket som helst helt kalorifri men desto vitaminrikare. Jag taggar verkligen för henne, hon är så sjukt duktig. 

Till något mer tragiskt, min bok som jag jobbar ihärdigt på i ett par veckor nu är kanske helt borta. Dokumenten jag börjar skriva i låste sig när skoldatorn kraschade så den kanske gått i stöpet. Jag hoppas på det bästa att dokumentet går att öppna i min egen dator, som just nu befinner sig på Korsvägen hos Jazz, det återstår att se. Jag vet inte hur stor orken är att ta upp projektet igen och börja om på nytt, men det finns en chans att det blir ännu bättre om jag börjar på ny vit duk så att säga.

Jag tänkte inte tjöta mer nu, direkt. Men jag tänker lite som, att jag borde lägga upp lite mer bilder här. Inget "outfit-trams" men ändå lite mer jordnära information så att säga. Snarare "Såhär ser jag ut idag, brinn i helvetet om du misstycker" och döda lite skitfilosofi och skriva mer vettig näringsrik information.  Ger nog blanka sjutton i vad ni säger om detta, ni kör vi alla egna racet och håller för öronen när det smäller. Hej!
Ryck upp mig, !
-å helst med rötterna! Ty dessa rötter skälver av kampvilja..

Så länge någon tjänar pengar på jordens undergång är den inte särskilt nära. (Bob Hund)


Eftersom ni är så jävla sugiga på att kommentera så ger jag er världens bildbomb över min fina helg! You crying basterds! Mina två allra bästa vänner kom och lyfte upp mig igår, räddade mitt skinn och bjöd på cigaretter och jag bjöd på dålig film. Jag undrar just när det är min tur att vara grym!

Ska berätta om min födelsedag, men inte ikväll. Nu ska jag bättra på cancern och sedan hopp i sänga' vet ni. Min skoldator har kraschat så nej jag tänker inte nyttja denna natten till att ta farväl med tårar och serpentiner, men alla andra verkar ha fullt upp med detta.  Tjejen längst upp med dödsröd arbetsjacka och fåniga glasögon (ingen anings vems brillorna är, just for the record.) vill ni ha hennes nummer så kan vi ta det backstage, om inte annat är bilderna med all säkerhet bra runkmaterial för små p12:or som aldrig kommer närmre det kvinnliga släktet än deras kära mödrar. (Jessika du kommer bli så arg, men du vet ju att jag är den som är den och inte alls som den jag borde i titeln som Best Man i det liv vi lever, kommer ändå alltid stå vid din sida och vara det där hemska surret i örat som får dig att gå till läkaren stup i kvarten)

Något annat fruktansvärt irrelevant är att jag ska till lasarettet den första Juni och sitta fast i massa sladdar, jag välkomnar ännu en gång alla som jag inte hatar eller bara stör mig på (det vill säga ett ytterst få människor som får komma men det vore överdödat att göra ett event på facebook, missförstå mig rätt!) men känner ni er charmiga och snälla och trevliga men inte FÖR trevliga, så vet ni om att ni är välkomna. Ni får vara tjuriga också. Hoppas jag förvirrat er tillräcklig, imorgon börjar min nya kost-grej förövrigt, så nu vet ni det! Hettar ni över nu utav information så hänvisar jag er till den som ligger bakom detta som får mig att babbla hysteriskt. Efternamnet rimmar på piggelin, förnamnet kunde varit Knarkus.



What's so bad about being missunderstood?



För ett tag sedan susade jag förbi vasastan på min söta cykel med jessika bredvid mig och hon knäppte denna bild. Jag ser små likheter utav E.T och John Lennon , vilket båda är två respekterade individer, missförstå mig ej, det är bara mig själv jag inte tycker om. Lennon är bäst på alla sätt och vis och E.T är bara ett finger ifrån ett telefonsamtal hem, det är ju ganska häftigt. Har förövrigt spolat ner kopiösa mängder mediciner i toaletten, jag undrar just hur vattenverket och hyresgästföreningen ställer sig till detta, lättade för en knarkare mindre i området eller förargade över eventuella stopp i toaletten på tioende våning som senare även eventuellt kanske leder till att det regnar toalettvatten i lägenheten nedanför vår? Återstår att se. 

Hade tänkt springa runt i mörkret nu, bäst att undvika de mörkaste gatuhörnen. Människorna här kommer nämligen från "Icke skidåkande länder" som älskade Fredrika skulle säga, och det kan bli svårt att se skillnad på vad och vem sådär i mörkret när gatulamporna ger vika.

Livet genom en telefon kanske låter kanske paradoxalt med tanke på vanligheten. Men vad vore jag utan en skruttig sak med bländande fart!


Jag har känt en påtaglig bloggtorka hela dagen. För vem, i hela världen kan toppa föregående inlägg ? Den som kan det; räck upp handen och spy ut det på mig! Jag blev så rörd. Jag grät som en idiot och skrattade, samtidigt! Tänkte iallafall göra ett ärligt försök att skriva någonting här utan att sänka min standard och låta föregående inlägg förbli en förgyllelse av den annars måttligt långrandiga blogg! Allt jag skjussar ut i bloggosfären kommer försummas med alla tusentals skitbloggar, cpgrymma bloggar, medelmåttiga bloggar, renodlade modebloggar och självfallet bloggarna som faller under samma kategori som min; skrivarbloggar. Där man skriver och skriver men inte vet varför och inte ens orkar hoppas att någon stackare trillar in här och läser mitt i sin misär och stannar upp i tugget rostad bröd man har i käften (jag äter ofta rostat bröd när jag bloggar nu vet ni det ja) och läser ord som "fan", "jävlar" , "Jessika" och "Sejdeln" (det sista är ju nästan sorgligt!) där någonstans torkar munnen ut helt plötsligt och man måste fukta strupen med lite göttig apelsinjuice och någonstans på slutet inser man vilken stor vikt sarkasmen har i hela texten och man andas lätt ut och fortsätter mumsa på sitt enkla rostade bröd med apelsinjuice.

MEN; Idag, med hjälp utav lite bilder från min kära telefon (som ni läste i rubriken med ett kasst rim på det, mm ja) ska jag redovisa min simpla dag, (inklusive ett par väl valda ord som förmodligen kommer förfalla precis som denna bloggen, i sig.) kommer jag göra mitt yttersta till att fixa ett någorlunda, propert, såkallat inlägg. Tycker inlägg låter som något man har i skor, vilket delvis är sant. Men låt oss säga att jag ska försöka kasta in ett propert stycke ord med bilder som demonstrativt lägger vikt på ämnet, som ännu ej är påkommet.. Let's spin that shit.


Idag blev jag höjdrädd påväg hem idag, i vårt trekantiga höghus.

Men jag gillade mina skor, och mitt fynd för en ynka tjugolapp. My new smoking homie!

Och denna skönhet som skall bäras imorgon och det med stolthet. Femtio fucking spänn, känn på dänn!

Tata! Nu blev ni allt snopna. Ingen novell denhär gången, den uppstod ju i prologen, tänkte ju jag änna. Dug eller sug säger jag bara.

(Imorgon ska jag dessutom kanske köpa den sexigaste LP-spelaren i världen hejdå!)

I'LL FEED ON YOUR BREATH


Hejhjehejhjbryrmiginte.

I skrivande stund är det den artonde maj, onsdag. Kväll, inte alls mörkt men desto kallare. Bland soffans alla filtar låter jag datorn bli ordentligt överhettad, så att jag har någonting praktiskt att värma mina stenfrusna fingrar på, utan att bli alltför distraherad i mitt dokumenterande. Två flugor i en smäll.

Jag, som alla andra mindre intellektuella jävlar, håller mig uppdaterad om världsnyheter via expressen.se. Huruvida man kan förlita sig på innehållet i deras artiklar eller inte, är jag inte rätt man att avgöra. Däremot har jag inte kunnat göra annat än att sitta på nålar, inför att jag möjligtvis ska gå ur tiden på grund av någon jordbävning som uppenbarligen kommer att drabba oss alla på Domedagen, dagen D, redan nu på lördag.

Det vill säga, samma dag som fröken bloggerska firar födelsedag!
(Var på väg att säga något kränkande här, vi kan ta det backstage.)

Om tre dagar, alltså. Enligt Expressens reportage med en nittioettårig bibelskådare, har jag ynka tre dagar på mig att fullständiggöra allting jag vill ha fullständiggjort, innan jag forslas iväg till nästa liv. Ifall det mot många odds, finns ett sådant.

Således tänkte jag börja med att ordna vad jag nämnde för sisådär ett halvår sedan, och haft i bakhuvudet ända sedan dess. Jag har blivit bittert påmind med jämna mellanrum, påbörjat projektet med aningens skakiga händer och ett nervöst nagelbitande, men alltid skjutit det en bit åt sidan efter en stund. Rädd? Så in i helvete. Rädd för kommande ords betydelse, vikt och värde – men vad gör man inte. Egentligen.  
Nu tänker jag närmare bestämt falla ner på knä, riva upp bröstkorgen med mina bara händer och släppa ut en del av vad som finns, där, och i de evighetslånga tankebanorna.
100 rader om min älskade lilla Mathilda (synonym som stämmer till tusen procent: mitt livs kärlek), here we go.


Distans är bara ett test för att se hur långt kärlek kan resa.

Vi börjar som man bör, ifrån början.
För omkring tre år sedan tillbaka i tiden, efter ett par komplimanger fram och tillbaka, utbytte jag msn-adress med en något kristen tös som jag kommit i kontakt med på bilddagboken.se (numera dayviews.se, tydligen, för att även dagens yngre ungdom ska förstå vad jag tjötar om). Tilläggas bör att det var Mathilda som raggade upp mig, och alltså inte tvärtom. Redan där får man sköna vibbar, visst? Utan en endaste tanke hade jag alltså suttit där, laddat upp ett par mobilbilder av usel kvalité, föreställande det mest meningslösa av saker, på en än mer meningslös community. Och, fick helt plötsligt ett meddelande från en charmig göteborgska, kompis till min kompis kompis…kompis? Ja, ni hör ju. En ren slump, men definitivt av den bättre sorten.

Överlag kommer jag inte ihåg mycket alls ifrån ”den tiden”. Alzheimers tycks, gång på gång, inte vara alltför avlägset för min del. Något som däremot etsat sig fast, som ett envist myggbett i mitt huvud, är en helkroppsbild på den lilla flickan, i profil, med en flådig kamera och tillhörande (gigantiskt) zoomobjektiv i händerna, som hon publicerat. Bilden är troligtvis borta ifrån allt vad hårddiskar, usb-minnen och även cyberrymden heter, men mitt huvud lämnar den minsann inte. Troligtvis för att det var bland de första intrycken jag fick utav henne. På längden har hon visserligen inte växt sedan dess – att någonsin kunna se över huvudet på dvärgarna, är något hon endast kan drömma om. Men i mina ögon växer den lilla rackaren för varenda dag som passerar (likaså kärleken jag känner till henne). Tänk då vilken förbaskat, underbar kvinna det blivit av henne, sedan den bilden togs. Hur kan ni låta bli att bli störtkära?

Hur som helst. Med den dagen som startskott, hade vi dagliga konversationer fyllda med meddelanden i stil med ”sjpasodjofsds asjdpaosjdods psjkdaoskd!!!” och tro mig, det är ingen censur; det VAR verkligen så. Standard var även att krydda med ett par smileys, gärna så många att det nästan var kriminellt.
I efterhand, kan man kanske undra om man ska skratta eller gråta. Men det var vackert. 
Självfallet, fanns där djupare stunder också. Stunder jag fortfarande uppskattar ända in i benmärgen, som jag aldrig hade kunnat tänka mig att ha med någon annan (något jag fortfarande inte kan). Personligen har jag väl fallerat lite på den fronten under den senare tiden, kanske var det aldrig jag som stod för den typen av snack tidigare, heller. MEN, är det någon jag mot förmodan skulle luta mig emot, vad det än gäller, så är det Mathilda. Den klippan. Varför just hon? Av den enkla anledningen att hon gör mig lycklig. HON.
Och detta är väl ett steg på vägen, ett försök till att hon ska sluta ifrågasätta det.

...För ett tag sedan blev det dags att klia sig lite fundersamt i bakhuvudet. Känns som att jag totalt tappat tråden, fastän jag faktiskt skulle börja ifrån början. Blev inte alls som jag tänkt mig. Jaja. Vi får se ovanstående text som prologen. Eller, helt enkelt ignorera stycket (men inkludera den när raderna ska räknas) (ALLA rader i inlägget borde inkluderas) (mm, inkludera ALLA rader)...

Jag kan inte säga att Mathilda är tålmodig eller försonlig i alla stunder, för det är hon inte. Inte heller, går det att förneka att vi haft våra tvister – antagligen för att vi båda saknar ovan nämnda egenskaper. Tålamod, och förmågan att släppa, komma över och gå vidare. Å andra sidan, hade jag inte kunnat sitta här och nämna dem, om det inte vore för att de numera var tvister jag kan betrakta på håll. Det vill säga, att vi lärt oss någonting, men lämnar det till stor del bakom oss. Att inse brister, och göra sitt bästa för att jobba på dem. Tillsammans med Mathilda har jag lärt mig en hel del, jag har växt med henne, mentalt. Och det går inte med ord att beskriva hur lyckligt lottad jag känner mig, som har fått göra det. Med henne, den mest fantastiska.
Vem hade jag varit utan henne, egentligen?

För att dra ett par klichéer. Att vara nyförälskad innebar för min del: att ligga näst intill sömnlös nätter i rad för att kroppen svämmar över av fjärilar, för att huvudet exploderar av cirkulerande tankar, och framför allt för att konversationerna aldrig tycktes komma till ett slut. Att andra nätter, ringa upp henne och lösa världsproblem tills jag somnar ifrån det, och hon inte förstår bättre, utan lägger sig till rätta och somnar hon med – utan att lägga på. En tickande telefonräkning, jag fortfarande inte lyckats betala.

Att det är någonting som flyger omkring inombords, och att det aldrig går en kvart utan att jag ägnar Mathilda minst EN tanke, vore att ljuga. Däremot har det hamnat på ett annat plan nu. Nu för tiden har en känsla av en upp över öronen-förälskelse infunnit sig, för att inte tala om en känsla av trygghet. Det är hur jag skulle definera det. Under hela mitt liv jag fått konstaterat att det där med trygghet inte går att ta för givet, därför känns det förbannat stort att det Mathilda som ger till slut har gett mig den. Att en liten flicka från en ännu mindre ö, kan vara så magisk.

Mathilda har ett underbart hår.
Mathilda har vackra ögon.
Mathilda har en charmig näsa
och fylliga läppar som lockar mig till tusen.
En tunn, vacker hals
och fina axlar.
Mathilda har en attraherande överkropp i allmänhet,
OCH söta fötter.
Perfektion.
Mathilda är min definering utav perfektion.

Många gånger har jag lekt med tanken, och faktum är, att det blir roligare och roligare för varenda gång jag gör det. Vad jag kan konstatera, är att jag kan göra precis vad som helst för henne. Mitt hjärtas ljus, en ädelsten. Så många gånger jag gråtit för henne, och så många gånger jag skrattat med henne. Jag ångrar inte en endaste stund. Misstag jag gjort, saker jag sagt - visst. Men inte mer än så. Att Mathilda kom in i mitt liv, och har valt att stanna kvar trots allt, är vad som gjort att jag står där jag står idag. Det är inte långsökt, när ni förstår vad jag försöker säga. När ni förstår att det är gränslös kärlek det handlar om, och att jag aldrig tänker ge upp den, för något eller någon annan i hela världen. Det är med henne jag vill spendera mitt liv med, oavsett om vi dör om 60 år eller redan på lördag. Ge mig det, och jag dör lycklig.

Nej, jag avrundar nu. Migränen blir än mer påtaglig efter timmars, näst intill oavbrutet skrivande.

Någon som möjligtvis känner sig manad att räkna raderna, bara för att ge mig en liten uppfattning?
Någon som över huvud taget läst ända hit?

Nä, trodde väl det.

Denna kärleksnovell har säkerligen sina defekter. Rent spontant, kan jag känna att jag placerat ut på tok för många kommatecken, nämnt irrelevanta detaljer och så vidare. Men med lite överseende, och tanken utav att jag till slut faktiskt satte mig ner och fick dessa rader skrivna, innan människans undergång, känns för jävla gött, det ska ni veta. Såhär i efterhand, är jag inte ett dugg rädd. Jag står för vartenda ord jag yttrat, för att det är hur jag känner. Innerst inne. 

Numera är det heller inte längre ljust utomhus. Det är torsdag.
Och jag kunde inte bry mig mindre. Ta det för vad det är.

Grattis som fan på födelsedagen i förskott, älskade Mathilda.
Du är världens bästa, i alla kategorier. Tvivla aldrig någonsin på det igen.


Come on baby, stop beatin' 'round the bush.




Ett litet smakprov från förra veckan! Nu bär det iväg till Frölunda för att spendera lite kvalitetstid med den undersköna fröken Erica.

Don't turn away, you'll create sorrow.




Första "inspelningen" fixad, på min stackars iphone, notera att jag sjunger fel och skrattar emellanåt. Vi satt på en brygga så akustiken är mysig, men jag får be om ursäkt. Här är min röst iallafall! Och Palle på gitarr. Ge oss gärna kritik! Vi måste vara i topptrim (plus Jessika som inte medverkar på just inspelningen) till bröllopet!

Detta är även Mickes vaggvisa, han skriker från sovrummet "Späla dän igän såh få ja hröa".

..Nämnde jag att han hade druckit? Inte sådär som män gör på afterwork efter ett par timmars jobb, mer typ att han kommer hem och säger inte ett ljud, jag ropar hej och jag hör något mumlande och sedan en duns då han somnar på hallgolvet. Efter många om och men fick jag upp honom på fötterna men då skulle han minsann röka, efter en ganska oskön monolog fick jag släckt hans cigarett och burit in honom i sovrummet och hämtat ett glas vatten åt honom. Nu sjunger han där inne så det står härliga till och jag fnissar lite för mig själv. 

I övrigt har dagen varit lite upp och ner, inget nämnvärt helt enkelt. Mycket skratt men mest tårar. Hatar när det händer? Jag ska ge upp det där med kärlek ett tag. Fast jag älskar er, förstås.

One may think we're alright, but we need pills to sleep at night, we need lies to make it through the day, we're not ok. (The Perishers)



Jag var med Joachim häromdagen också. Vi tog en promenad, fick en filmrulle till kameran och så experimenterade vi lite, satte oss under ett skjul där han tände sin älskade pipa. Vilken sysselsättning!  Han knäppte iallafall den här bilden och jag undrar just om det var kylan som fick mina fingrar att se ut som tio stycken svullna prinskorvar, men det är fan inte okej vilket fall. 

Nu ska vi röra oss mot Kungälv för att repa. Men innan det kände jag mig bara tvungen att berätta vad som hände igår! Jag och Jessika var på andra lång med hungriga magar, öl blev det och pizza på det! När vi skulle hem trillade vi istället in på 9:an Ölhall där en skön trubadur spelade blues/beatboxing-ish och jag ville nästan gråta så bra var han! Andy Balcon hette han, efter en handskakning och lite småprat på uteserveringen "add me on facebook!" sa han och hans ögon de tindrade. Vill ni lyssna in hans musik så gör det HÄR. Förutom det har jag varit mycket upptagen, och bilder kommer (som jag alltid lovar) och kärlek till er som fortfarande hänger kvar, ser ni mig på stan sedan så lovar jag att ge er en puss!



Oh Dreammaker, you heartbreaker. Wherever you're going I'm going your way .


Vet inte om ni känt den, men det har varit ganska tyst här ett tag. Dels på grund av att jag inte känner för att skriva någonting när allt går så trögt, och dels för att allting ironiskt nog har flytit på alldeles för fort. Jag vet inte vad kärlek är, men den finns. Och jag blir yr och förvirrad. Jag sitter just nu i Casa de Johannebergsgatan, korsvägen har aldrig tilltalat mig som den gör nu, att vakna upp bredvid Jazz med en ihoprullad kudde under armen och jessika har flodhästen i högsta hugg ifall någon förbrytare skulle vandalisera hennes ack så bohemiskt inredda sovrum. 

Det jag egentligen vill berätta, finns inte. Men jag har utmanat mig själv på alkoholintagspunkten, diverse alkoholhaltiga drycker har runnit genom min strupe, 7 dagar i rad bortsett från en snabb detox på fredag då lördagen skulle spenderas med tårta och serpentiner, jag fyller ju faktiskt år om en vecka. Och vad beträffar min födelsedag ser jag gärna att en flaska vin ligger under min säng när jag vaknar och så tar jag en bok och gömmer mig någonstans. Alternativt kommer bra vänner att infinna sig i min säng på lördag morgon och fira min 19-årsdag och vad som händer efter det är fortfarande ett mysterium.

Om Anders (en fortfarande främling i mina ögon men allt för omtalad!) ser detta så kan den kära kollektiva skåningen känna sig riktigt bojkottad för all framtid, homosexualitet är fint, men det skaver i hjärtat :@



Det här är min sneaky flickblick, den används endast i nödfall. Tänker sova på hallgolvet i Kortedala inatt, för att demonstrativt gå i celibat och tjura ihjäl mig. fniss :'>

Morrissey i rubriken (för att det är den sextonde idag, påtal om homosexuella skåningar)

Your voice is like a meadow larks. But your heart is like an ocean; Mysterious and dark.


Jag gömmer mig  bakom brutala överexponeringar och varma filter, så ni slipper få en chock och dö. Herrejävlar vad rasande jag var när denna bilden blivit knäppt. Vaknade upp yrvaken och en bakfullhet bortom denna värld och Jessika bara tog fram kameran, ville döda henne till den milda grad att jag knåpade ihop ett bra och diskret mord i mitt eget huvud, och slaktade henne med blicken. 

Det jag ville säga var att jag är en jävel på att vara en ynklig bebis, och jag måste tyvärr meddela att jag kapitulerar denna dagen, börjar på ett nytt kapitel i min bok och äter räkor som min lillasyster fått med sig hem från praktiken, och då handlar det inte om ett par smårekeRrr som man kan eta, utan 7 jävla fucking helvetes kilo - FROSSA! Kanske inte, men ändå. Kapitulera, var det, ja, hej.

Det ligger en fuling i min soffa invirad i en filt, jag trodde det var Hairy Potter men det var visst min bästa vän med ett trassel på huvudet utan dess like!

(ingen jävla weheartit, vill man göra något pretto så gör man det fan själv! :@)

Fick sjuka cravings för att se Amelie From Montmartre, och åh vad vi ska dit när vi åker till Frankrike! Ska tvinga kvällens sällskap att se den med mig, annars blir det slagsmål! Och för er, när bloggtorkan inte beror på fantasibrist utan snarare överskott på diverse alkoholintag ända sedan i måndags, men sjukligt mycket bilder så får ni se på vackra Amelie sålänge.


Förövrigt så kom jag och Jesika hem sent nattetid efter en snabb kiss i runstavsgatans blomstrande buskar till en sömnig micke och vi somnade efter varsin behövlig dusch. När vi vaknade tog vi bottenskrapet ur kylskåpet och gjorde en nästan skaplig frukost.  Idag mår vi som vi förtjänar, men det finns alltid kaffe och cigaretter (that's not a very healthy lunch, is it ?) och jag flyr till Ön idag, hörde att en norsk fyller år snart, en syster tillochmed. Ett år och en dag innan mig, detta gör enligt henne väldigt stor skillnad på oss, jag kan ju låtsas att jag går med på det, bara för att jag också fyller år snart. Nu ska jag packa, och be Jessika slava lite för mig. (Ni som inte sett Amelie förut, fjärde bildlänken åt vänster, imbd! Ladda ner den vetja, jag är en pirat!)

You put a gun in my hand and you hide from my eyes (Bob Dylan)


När Nikon är med mig i Göteborg, så blir det en hel del bilder. Men just nu settlar jag aldrig ner och då blir det inte mycket till redigering på datorn. Vi sov i Kungälv inatt, hade en mycket fin kväll på Kvarnkullen där våra kära esteter spelade och sjöng så det stod härliga till, efter det satte vi oss uppe på Kvarnen och drack öl, och åt bokstavskex. Det var mycket mysigt och även då var Nikon med, fast som sagt. Längst ner i väskan, och där tänker jag inte börja gräva. 

Anywho; Efter ett par timmars tidsfördriv i skolan så åkte jag och Jessika in till stan igen, jag blir nerflörtad av en skäggig busschaufför och fick åka gratis! Vi hoppade av vid Kungsport och hämtade upp våra cyklar och bestämde oss för att cykla en stund, men vi rullade iväg hela vägen till Bellevue för att kika lite på stadsmissionen, väl där var vi slut och drev runt lite lojt bland kläderna, tills jag pep av förtjusning. Min scenutstyrsel för bröllopet är FULLÄNDAT! 45 kronor för den finaste sailor-skjorta/blus jag någonsin sett! Därför tänker jag inviga den ikväll på Andra Lång och dricka öl med Jessika och Sabotören! Fan fint. Men vår resa tog inte slut där, vi visste vad som väntade; en 2-3 km av ren och skär uppförsbacke till Kortedala, men fan att vi klarade det om än benen var som spagetthi och strupen skrek av bakfyllans muntorrhet och vätskebrist. Drack juice, pratade med min fina syster, rökte och gjorde en finurlig middag för två. Jag sminkade av mig och fick ett synnerligen makabert utseende och jag tyckte synd om människorna runt mig. Sen cyklade vi tillbaks till stan, med ett par drickapauser tack och lov.

Nu klappar vi takten till Kent, dricker kaffe, studsar runt lite halvnakna och gör oss redo för att få lite energi tillbaks. Crossianter har vi också! Tack för mig häj.

Kalakalaka kalakalaka kalla på kapten rööd!



Såhär bråttom känns det som jag har! Kubbar som en dåre mot spårvagnen nu, destination Jessika (!!!) operation CYKEL! och någonstans däremellan ska jag försöka få tag på Erica! Jag ser ut som satans avkomma, jag hoppas alla kan hantera det! Som ni ser bjuder jag på en hel del ocharmiga bilder, hoppas ni tycker om mig ändå!

Frankly Mr. Shankly, this position I've held It pays my way and it corrodes my soul. Oh, I didn't realize that you wrote poetry, I didn't realize you wrote such bloody awful poetry, Shankly!


Vaknade upp med en obehaglig dundrande migrän. Klockslaget berättade 08.12 , hade fortfarande chans att komma i tid till skolan men då uppmanade magen om att något ville uppe, jag rusade upp på fötterna och sprang iväg och kräktes och skrek, samtidigt. Det var något nytt, mitt huvud bultade så intensivt att jag inte kunde göra annat än att skrika och spy, sen kröp jag ner med svag kropp i sängen och kunde inte röra på mig. Runt tio fick jag ett samtal och flertalet sms därefter , dags att ta tag i sitt liv kanske tänkte jag och öppnade min fina lilla träburk och tryckte i mig ett par tramadol och citodon och nu mår jag lite bättre, men känner mig för funky för att umgås med folk. Dock så ska jag möta upp Jessika i stan snart, och Erica vafan? Henne vill jag träffa, vart tog du vägen igår!

Igår var glittrande, idag ska jag bara få i mig koppen med kaffe som jag längtat efter och sedan klä mig i något som jag inte dör av värme i (som igår) och cykla runt runt runt, precis som mitt huvud. Ringa Erica också, fan vad jag har att stå i ! 

och NEWSBREAK: Det finns MAT här! wow, helt otroligt. Men intet ska jag lyckas få i mig pga min jävla migrän, bummer! Sen vill jag berätta att jag har en stor crush på The Smiths för tillfället, vem har inte det emellanåt? Fint som snus.

Ett skepp kommer lastat med favoritbilderna från igår, glitter! 



Du är som ett gammalt skämt! Du tappa nåt. Vadå? FARTEN!


Min dator pangade. Rejält. Men jag har haft en fin dag som jag gärna hade velat återberätta, om jag inte hade känt mig så berusad, vilket jag inte ens är. Bara berusad ända inpå själen, känner mig harmonisk och inte ens Mickes genomtröga diskussioner kan förstöra det för mig. Jag har iallafall suttit i Kungälv, fikat på Café Nyfiken, satt mig under ett träd i hettan där skuggan var min stora räddning, spytt och tuggat tuggummi, mött upp Emma och köpt kakor på kungälvs kexfabrik, åkt in till stan och handlat mig min älskade vegakeps (äntligen!) och ett par helsvarta hippiebrillor (som om jag inte hade tillräckligt många redan) och sedan hittade vi en lila sammetskavaj till Palle som han ska ha på balen, han dog i förtjusning. Hittade den på Prickig Katt för hundra riksdaler, sedan försvann vackra Emma då hon skulle titta på när hennes mamma svettades. Då hittade vi en Rebecca som studsade fram på Magasinsgatan och därefter Emanuela och David, vi åt sushi tills magen inte rymdes mer. Efter det hittade vi en fin gräsplätt bakom Storan och drack vin och åt kakorna vi köpte, filosoferade och lyssnade på musik. Emma kom tillbaks och vi drömde oss bort, ville skriva en bok om ett mysterium i älven (som stinker och som infekterade min hand med pissljummet likvatten gissar jag på, Tony Mattsson hittades ju där och jag stoppade ner mina fingrar i vattnet för att känna, gött häj) Sen tog jag kort på tranorna dom hade gjort i papper, och hängt upp i träden med fina texter på etiketter, jag ska visa er jag lovar. Emma var fin och såg lycklig ut.

Bland annat så trillade jag hem i mörkret alldeles ensam och insåg saker som att jag får andnöd i backen upp till Julianska, min kondis är nog inte i bra kondition, heh. Iallafall när jag röker och håller cigaretten mellan läpparna och försöker att inte andas in rök i näsan, då slutar jag andas för ett par sekunder och sedan inse att man går upp för en förjävla backe. Insåg att "Klåparen" är en bra låt upp för den backen, bra låt för många andra stunder också. Tänk så många tankar som inte fötts än, som inte fått bli tänkta, och tänk så mycket vi tänkt och glömt bort. Jag tyckte lite synd om tanken, där jag gick och jag försökte att lägga tanken i luften för att flyta med mig och bli till en handling, tänkte "hoppa" och så hoppade jag, tänkte "sjunga" och så sjöng jag "Och så blinkar det till, gröna, röda, gula ljus. Du var på nålar när du kom, med ditt insmugglade rus" Tänkte "dansa" och jag dansade mig upp, metodiskt och i takt till musiken, svanhoppade och viftade med armarna, tills jag träffade en mörk man med en stor hund, log det bredaste jag kunde och ropade "HEJ vackra främling!" han blev nog lite skraj, men mest bara glad. Sen sjöng jag "I'll do anything, spontaniously!" i hissen och låste upp dörren och slängde mig på sängen. Startade min pangade dator och satte mig här, det är fint visst är det.
Och så blinkar det till
Gröna, röda, gula ljus
Du var på nålar när du kom
Med ditt insmugglade rus

You bang your head against the wall and say you're sick of it all. Yet, you remain 'cause all you need is me!



En smygtitt ifrån gårdagens fotografering. Ord känns ytterst överflödgt, Jennifer är det vackraste jag sett och hon vet hur man gör sig framför kameran! Uppdaterar lite mer utförligt när jag fått min kära Jessikas famn, satan i gatan vad jag har saknat henne. Nu tänker jag fixa så att någon passar mina grejer medan jag bättrar på cancern!

There's a naked man standing laughing in your dreams, you know who it is but you don't like what it means.


Det går en kollektiv suck här i dårhuset. Pappa är knubbig och ligger i matkoma, jag har varit ute på havet och andats in för mycket havslukt och jobbat och blivit bemött som en hamnprinsessa, istället för en hamnfascist, mamma har jobbat hela dagen och Julia är väl utmattad av all bitchighet, vem vet?

Mathilda Karlsson, fullkomligen osar av sarkasm och oskönhet. Oskönhet som i att jag lägger min spontanitet åt sidan ett slag, och drömmer mig bort till Societetshuset på Marstrand, vill ha champagne och svinga mig i kristallkronorna, gå lös och bli en del av den så dekadent förutspådda kväll, min generation år 1992 har sällan varit den sofistikerade årgången, kanske jag för en dag kan släppa distansen från dem och sluta mig till apornas planet och bli den där hemskt olyckligt energiska Mathilda som för 3 år sedan, när jag började gymnasiet och jag hade allas uppmärksamhet, jag var överallt och ingenstans, alltid hade jag någonting att säga och energin tycktes aldrig ta slut, fanns alltid någonstans att hämta mer. Skillnaden numera är väl att energi finns knappt så det räcker för en timmes grovarbete på humorskalan, finner ingen dispens i att vara rolig längre. Sedan har jag världens bästa vänner som sällskap under kvällen, om jag så ska gå klädd i kedjor runt fötter och armar för att inte låta mig bli blaserad. 

Nog med planer, hade två ytterst spontana flickor hos mig idag. Jag fixade lite förplägning till dem i form utav pasta och kycklingkött i sås (från början min mammas kokeri, men jag värmde upp!) sedan åkte vi ut med båten, Emanuela blev så förtjust att hon tappade orden, eller bara skrek. Hade nästan glömt hur vackert hon tycker det är på kusten, det får en också att se det med andra ögon, ur emanuelas synvinkel, kobbar och skär blir med ens en vy som man beundrar, spegelblankt vatten och lukten utav tjära, havssalt och bensin! Vi drack vin direkt ur flaskan och rökte cigarett efter cigarett, min syster tjurade en aning över det men hon är nog innerst inne bara orolig och tycker nog om mig, trots allt. Har sjungt "Oh Sister" och letat upp både min och Jessikas stämma, nu är vi verkligen på gång. Ska sjunga på en grym tillställning som ännu inte är avsett för offentligheten och kommer nog aldrig bli, men det en mycket fin herre ska gifta sig med en vacker kvinna, helt enkelt ! Sist men inte minst hur som haver, så skickade vi en flaskpost till någon framtida främling med vacker poesi och annat trams och sedan försvann dom, bara så där. Tillbaks till ensamheten, men ändå en gnutta uppskattning. Träd och blommor, asfalt och berg finns det nästan överallt. Men en salig blandning klippor, hav och en himmel sprängfylld utav färger, en tjock hund i kopplet är en bra sammansättning utav det som skall kallas hem. Hem ljuva hem.


Förra helgen, det var vin, sommar och musik uppe vid Röda stugan.

Spara dina tårar till nästa krig, älska dig själv med en handfull arsenik.


Finns ingen större chipsnjutare än denna mannen, ett plus i kanten är ju även att han är lite lik Andy Warhol i fejset på bilden också, posen är tillägnad Emma som står och petar på laxen som lämnats åt sitt öde på engångsgrillen, han vill liksom bara ha henne! Tyckte bilden kändes passande en dag som denna, tänkte på Frankrike och ville ladda upp en jävel på Jessika men henne får ni se och höra talas om alldeles för mycket på denna inskränkta blogg! Så den här mannen följer också med till baguetternas land och rike, har tagit mig fan på att vi ska göra en take away-show där, så nu vet ni det mina kära frankie-kompanjoner!



OCH; med ära och respekt! Detta är en lika stor katastrof som att Jesus skulle vakna upp med en vagina en morgon och bli utfryst av sin far och alla sina änglapolare, han skulle trilla ner genom molnen och ner på jorden och gå runt bland alla världens feminister och vara fruktansvärt miserabel! Huvudsakligen gör det ändå inte så mycket, tycker om min klass, dom är söta men jag är en musikfascist och påtal om vår allsmäktige härskare när jag ändå pratar utan punkt och om helt oväsentliga saker så kommer tre kortväxta filurer hit snart, kände sig inbjudna till casa de poco loco, och Frankrike närmar sig! Min nästa pojkvän ska heta Frankie, har jag bestämt. Eller om jag bara köper en katt och döper honom till Frankie, vore ju jävligt mycket enklare. Pussas och sånt, killbaciller ju! :C

And the ground shook and rumbled me, Rippled miles around. It all shook with terror and I'm not making a sound. Should we stumble Should we loose our ways?


Hittade bilder från Januari förra året. Jag ser ut att må så bra, jag var nog ganska söt då också. Sen blev jag ful, hatar när det händer?

Har haft en skön dag! Träffade Adrian och jag har aldrig varit med om maken till mer förvirrad och hysterisk fika, någonsin. Men det var mycket givande och jag cyklade ner mot kungsport och mötte upp ett par pojkar som skulle till de klibbiga fingrarnas bar, jag nekade mycket vänligt till inbjudan och cyklade hem till Jessika där det blev mycket prat och mycket sådant, har saknat henne och hennes hals har tydligen fått för sig att froda en massa bakterier så hon kände inte för att komma till skolan imorgon, vad gör jag ? hjälp. Imorgon blir det Åstol iallafall, jobba och tjäna ihop uppehälle i Frankrike, sova och inreda och pyssla, och allt sådant man gör när man är fast på en ö, i sin ensamhet. Ska göra ett fint projekt med Jessika också, vad blir en hemlighet tills vidare, men det kommer bli fint! Fint som snus.

And you say "oh my god am i here all alone?"




Cyklar iväg till Café Vanilj för att tjöta lite med Adrian, sen cyklar jag hem till Jessika och kramas lite. Jag fick ett örhänge utav Emanuela igår med ett silverkors, hon tyckte väl jag behövde lite Jesus, och rusta upp mig lite grann med nya smycken, tack min kära neger! Imorgon ska jag fika med Palle och sedan ska jag hem till ön som gud glömde och lät hitler släppa en stor skit på, det är därför det stinker ganska mycket. (But money is still and always money. )

Ni får en puss för att det är ju gyllene regeln som gäller, oh i'm so sneaky god i am.

'Cause, you know some day, man you gotta stand up straight unless you're gonna fall then you're gone to die. (Coney Island Baby)


Insåg att jag ser ut som ett lik utan smink, inget vacker utan spackel där inte.
Insåg att jag ska in till stan om ett par timmar, fika på Café Vanilj.
Insåg att min cykel står på drottningtorget och känner sig ensam.
Insåg att ett rum inte städar sig själv, även om man tycker det borde göra det ibland.
Insåg att det är helt meningslöst att gå till skolan när man inte kommer få något bidrag längre.

Insåg att kuddar är mjuka och fluffiga för att kännas bra mot våta kinder och samla alla salta tårar inuti, kanske är det långsökt. Men jag insåg också att kärlek är för dom, dom som har tur och jag har tur men det är inte min tur, nu. Vill nog helst utav allt inte att detta ska bli en neråtsång, samtidigt som att det är inte Be-bop-a-lula hela jävla dan, idag. Om bara om min älskade väntar så kan jag hålla huvudet över ytan. Insåg att Thåström är bra för regniga dagar, och han tar orden och sången ur munnen på mig. 



You feel to moan but unlike before, you discover that you'd just be one more person crying.



Imorgon får ni smaka på äkta bögerier från klädbageriet. Eller. 
Idag får ni bara en inblick i livet på Jessikas balkong, förra veckan. 
Hon är en idog jävel, som tar sig fan på att lära sig munspel. Jävla anamma.

You walk into the room with your pencil in your hand, you see somebody naked and you say, "Who is that man?"

Jag kanske inte alls växt ifrån bloggen. Jag kanske inte alls är en hjälte med manteln som varma vindar smeker. Jag kanske inte är en kortväxt liten filur med ett lurigt leende som luras mer än vad man tror, med för stora kläder och skor, en småsjaskig mockakeps och en halvtaskig humor. Jag kanske inte är, alls. Men jag vet att en spårvagn påväg åt fel håll får mig att inse tuggmotståndet jag levt i, får mig att inse att det är dags att gå baklänges, det tar ju bara kraft och must. Dags för lite lätttuggat, en smarrig soppa på livets glassigaste resturang, om jag är bra på något så ska det väl ändå vara ordbildningar. Och jag vet att jag inte är ensam. Kanske är det tanken av att dansa runt i min ytterst enkla balklänning bland berusade vänner (några finns det ju faktiskt på våran ytterst hemska fascistbyggnad) eller att springa ut barbent och gasta som en galning att det äntligen är över. Är dels skeptiskt men också aningen jätteanti själva snacket som går om både bal och student, det gör en bara tokig utav ångest och längtan, alla har en svag punkt och min är väl just det som mina bipolära tendenser tvingar i mig, kluvna känslor. Jag vill ta det som det kommer, jag vill hata min studentmössa och jag vill inte leka superhjälte. Jag vill arbeta tills fötterna blöder, jag vill pussas under stjärnorna och jag vill dansa som en tok, jag vill dricka öl på rökeriet innan älskade Stefan kommer och hämtar oss med sin charmiga båt, jag vill dansa i regn och jag vill känna doften av våt asfalt! Jag vill till Frankrike, jag vill spela in en Take away-show med mina ack så musikaliska vänner, jag vill FILMA en take away-show och jag vill dricka alla sorters vin som kan tänkas erbjudas i Frankrike.
Vilja. När fan kom viljan in i mitt liv? När försvann den där eviga känslan som efterliknar en kronisk bakfullhet blandad med bitter ångest? Den är inte försvunnen, kanske är den tillbaka redan imorgon. Men solen, bra och älskvärda vänner är min föda just för tillfället, jag kan inte tänka på det som lägger sig som ett grått lager över mig, jag vill tänka på de svalor som bryter igenom och öppnar upp för ljuset. Jag vill inte sakna någonting, även om det är tämligen omöjligt. Känner mig oerhört avskalad, jag vågade nästan gå förbi de blå låghusen idag utan att hålla jessikas hand, men jag krokade arm med henne istället och valde att titta åt ett annat håll. Tur att jag har henne, och Palle som tog en omväg för vår skull. Jag kände mig så blottad, och min magsäck lekte som en håv i vattnet, fram och tillbaks vände den sig efter varje steg jag dog, hade min mage inte varit tom hade jag spytt över mina converse.
Jag tror lite. Tror lite på mig själv, och på sånt som man ser på filmer. För jag lever nämligen i en film, med de perfekta soundtracken till alla mina miljonals känslor, som trummar som en hel arme innanför mitt pannben. Vi satt, ovanför arkaden vid S-formationen på torget, och betraktade en trevlig mans rygg där han satt med en tamburin om foten, en giarr i handen och ett munspel runt halsen, spelade och blottade sin begåvning inför alla, spelade Dylan och vi sjöng med, önskade låtar, rökte och skrattade. Kanske är det sådant, just sådant som gör en sådär himla genuint men enkelt, glad. En flicka bredvid med en fjantig lugg vars titel (flickan, inte luggen) går under betäckningen "Allra Bästa Kompis, Allas Vår Jessika" och två trevliga pojkar var fötter pryddes utav ett par converse dom också. Kände oss sådär mysigt töntiga hela bunten.
Förövrigt kommer nästa inlägg som en detonerad lågupplöst bildbomb med min vardag den senaste veckan, fylld med kärlek, skavanker och annat trams. HÄR får ni något riktigt grymt, ger mig fetaste kicken
Jag kanske inte alls växt ifrån bloggen. Jag kanske inte alls är en hjälte med manteln som varma vindar smeker. Jag kanske inte är en kortväxt liten filur med ett lurigt leende som luras mer än vad man tror, med för stora kläder och skor, en småsjaskig mockakeps och en halvtaskig humor. Jag kanske inte är, alls. Men jag vet att en spårvagn påväg åt fel håll får mig att inse tuggmotståndet jag levt i, får mig att inse att det är dags att gå baklänges, det tar ju bara kraft och must. Dags för lite lätttuggat, en smarrig soppa på livets glassigaste resturang, om jag är bra på något så ska det väl ändå vara ordbildningar. Och jag vet att jag inte är ensam. Kanske är det tanken av att dansa runt i min ytterst enkla balklänning bland berusade vänner (några finns det ju faktiskt på våran ytterst hemska fascistbyggnad) eller att springa ut barbent och gasta som en galning att det äntligen är över. Är dels skeptiskt men också aningen jätteanti själva snacket som går om både bal och student, det gör en bara tokig utav ångest och längtan, alla har en svag punkt och min är väl just det som mina bipolära tendenser tvingar i mig, kluvna känslor. Jag vill ta det som det kommer, jag vill hata min studentmössa och jag vill inte leka superhjälte. Jag vill arbeta tills fötterna blöder, jag vill pussas under stjärnorna och jag vill dansa som en tok, jag vill dricka öl på rökeriet innan älskade Stefan kommer och hämtar oss med sin charmiga båt, jag vill dansa i regn och jag vill känna doften av våt asfalt! Jag vill till Frankrike, jag vill spela in en Take away-show med mina ack så musikaliska vänner, jag vill FILMA en take away-show och jag vill dricka alla sorters vin som kan tänkas erbjudas i Frankrike.
Vilja. När fan kom viljan in i mitt liv? När försvann den där eviga känslan som efterliknar en kronisk bakfullhet blandad med bitter ångest? Den är inte försvunnen, kanske är den tillbaka redan imorgon. Men solen, bra och älskvärda vänner är min föda just för tillfället, jag kan inte tänka på det som lägger sig som ett grått lager över mig, jag vill tänka på de svalor som bryter igenom och öppnar upp för ljuset. Jag vill inte sakna någonting, även om det är tämligen omöjligt. Känner mig oerhört avskalad, jag vågade nästan gå förbi de blå låghusen idag utan att hålla jessikas hand, men jag krokade arm med henne istället och valde att titta åt ett annat håll. Tur att jag har henne, och Palle som tog en omväg för vår skull. Jag kände mig så blottad, och min magsäck lekte som en håv i vattnet, fram och tillbaks vände den sig efter varje steg jag dog, hade min mage inte varit tom hade jag spytt över mina converse.
Jag tror lite. Tror lite på mig själv, och på sånt som man ser på filmer. För jag lever nämligen i en film, med de perfekta soundtracken till alla mina miljonals känslor, som trummar som en hel arme innanför mitt pannben. Vi satt, ovanför arkaden vid S-formationen på torget, och betraktade en trevlig mans rygg där han satt med en tamburin om foten, en giarr i handen och ett munspel runt halsen, spelade och blottade sin begåvning inför alla, spelade Dylan och vi sjöng med, önskade låtar, rökte och skrattade. Kanske är det sådant, just sådant som gör en sådär himla genuint men enkelt, glad. En flicka bredvid med en fjantig lugg vars titel (flickan, inte luggen) går under betäckningen "Allra Bästa Kompis, Allas Vår Jessika" och två trevliga pojkar var fötter pryddes utav ett par converse dom också. Kände oss sådär mysigt töntiga hela bunten.
Förövrigt kommer nästa inlägg som en detonerad lågupplöst bildbomb med min vardag den senaste veckan, fylld med kärlek, skavanker och annat trams. HÄR får ni något riktigt grymt, ger mig fetaste kicken.


Jag kanske inte alls växt ifrån bloggen. Jag kanske inte alls är en hjälte med manteln som varma vindar smeker. Jag kanske inte är en kortväxt liten filur med ett lurigt leende som luras mer än vad man tror, med för stora kläder och skor, en småsjaskig mockakeps och en halvtaskig humor. Jag kanske inte är, alls. Men jag vet att en spårvagn påväg åt fel håll får mig att inse tuggmotståndet jag levt i, får mig att inse att det är dags att sluta gå baklänges, det tar ju bara kraft och must. Dags för lite lätttuggat, en smarrig soppa på livets glassigaste resturang, om jag är bra på något så ska det väl ändå vara ordbildningar. Och jag vet att jag inte är ensam. Kanske är det tanken av att dansa runt i min ytterst enkla balklänning bland berusade vänner (några finns det ju faktiskt på våran ytterst hemska fascistbyggnad) eller att springa ut barbent och gasta som en galning att det äntligen är över. Är dels skeptiskt men också aningen jätteanti själva snacket som går om både bal och student, det gör en bara tokig utav ångest och längtan, alla har en svag punkt och min är väl just det som mina bipolära tendenser tvingar i mig, kluvna känslor. Jag vill ta det som det kommer, jag vill hata min studentmössa och jag vill inte leka superhjälte. Jag vill arbeta tills fötterna blöder, jag vill pussas under stjärnorna och jag vill dansa som en tok, jag vill dricka öl på rökeriet innan älskade Stefan kommer och hämtar oss med sin charmiga båt, jag vill dansa i regn och jag vill känna doften av våt asfalt! Jag vill till Frankrike, jag vill spela in en Take away-show med mina ack så musikaliska vänner, jag vill FILMA en take away-show och jag vill dricka alla sorters vin som kan tänkas erbjudas i Frankrike.

Vilja. När fan kom viljan in i mitt liv? När försvann den där eviga känslan som efterliknar en kronisk bakfullhet blandad med bitter ångest? Den är inte försvunnen, kanske är den tillbaka redan imorgon. Men solen, bra och älskvärda vänner är min föda just för tillfället, jag kan inte tänka på det som lägger sig som ett grått lager över mig, jag vill tänka på de svalor som bryter igenom och öppnar upp för ljuset. Jag vill inte sakna någonting, även om det är tämligen omöjligt. Känner mig oerhört avskalad, jag vågade nästan gå förbi de blå låghusen idag utan att hålla jessikas hand, men jag krokade arm med henne istället och valde att titta åt ett annat håll. Tur att jag har henne, och Palle som tog en omväg för vår skull. Jag kände mig så blottad, och min magsäck lekte som en håv i vattnet, fram och tillbaks vände den sig efter varje steg jag tog, hade min mage inte varit tom hade jag spytt över mina converse.

Jag tror lite. Tror lite på mig själv, och på sånt som man ser på filmer. För jag lever nämligen i en film, med de perfekta soundtracken till alla mina miljonals känslor, som trummar som en hel arme innanför mitt pannben. Vi satt, ovanför arkaden vid S-formationen på torget, och betraktade en trevlig mans rygg där han satt med en tamburin om foten, en gitarr i handen och ett munspel runt halsen, spelade och blottade sin begåvning inför alla, spelade Dylan och vi sjöng med, önskade låtar, rökte och skrattade. Kanske är det sådant, just sådant som gör en sådär himla genuint men enkelt, glad. En flicka bredvid med en fjantig lugg vars titel (flickan, inte luggen) går under betäckningen "Allra Bästa Kompis, Allas Vår Jessika" och två trevliga pojkar var fötter pryddes utav ett par converse dom också. Kände oss sådär mysigt töntiga hela bunten.

Nu är det väl revolution på gång? Jag tycker att väntan börjar bli lång.


Känns som jag knakat ifrån bloggen, i växten.

För varenda gång jag skriver här är jag påverkad på ett eller annat sätt. När jag är nykter drar jag iväg till läkaren, eller för att bli full helt enkelt. 

Så ja, jag är inte nykter, men det blir väl oftast sådär oskyldigt ärligt när man är berusad. Vill ni veta hur jag känner?
Jag känner att om inte ondska fanns i världen, hade vi varit minst lika olyckliga som vi är nu, fast bara alldeles förskräckligt likgiltiga. Jag tror det är min enda skam här i livet; min återkommande likgiltighet. Jag hade kunnat känna - om jag ville . att jag inte kunde leva utan min stora kärlek, men istället hänger jag runt på ön bredvid min med bra sällskap, eller jobbar röven av mig i hopp om att glömma om hur jävla miserabelt mitt liv faktiskt är. 

Ondska.
Myt ?
Eller bara ett begrepp vi undangömmer i hopp om att leva i en värld utan bekymmer?
Bekymmer.

Mina bekymmer växlar från allt till en öm stortå till att ligga på asfalten fullständigt nersmutsad och misshandlad. Bekymmer. Ordet är uppbyggt för att skapa en molande känsla i mellangärdet, visst är det ironiskt? 

Jag jobbade idag, på rökeriet och jag trivdes som fan. Jag saknar känslan av att jobba tills huvudet ilar av vätskebrist och den kurrande känslan i magen som gör en så fanastiskt illamående. Fick jobba med en jävligt trevlig tjej dessutom och att byta miljö i sommar är en bra grej. Mitt främsta jobb är i hamnen , jag kommer springa runt och bli brun, le mot båtgäster och motionera. Förövrigt har jag druckit många dagar i rad nu, det börjar bli en knepig ihopsmältning som är obrytbar. 

Fredrika är här, nämnde jag det? Och Emil, två från samma håll som drar sig hit. Jag grät idag, jag dansade lågstadiedans med Palle och jag kramade många och gungade gungmatta med Jessika. Jag drunknade i vinglaset och gråter fortfarande.

Känner mig så där melankoliskt neddragen i olyckligheten att jag gärna inte känner efter hur jag mår. Det värsta utav allt är förmodligen att jag har folk omkring mig som älskar mig och bryr sig, det gör mig så vansinnigt rädd. 

Ni som känner mig vet att jag inte är något vidare bra på att skriva i stycken, det blir alltid en massive wall of text som ingen orkar läsa igenom. Ironiskt nog skriver jag idag endast skitsnack, indelat i stycken gjort för att ni enklare ska läsa det. Jag kan vara rolig, om jag vill. Men det vill jag nog inte. Det finns så mycket jag vill säga, som aldrig kommer sägas. Så mycket jag vill berätta, som ingen vill ta del utav. 

Jag vill inte prata mer nu, ska sova och vakna och på kalas. Nykter. Pussa massvis på mina brorsbarn och hoppas dom älskar mig lika mycket som jag älskar dom. Förvirrad tangentbordspoesi, jag vet.

RSS 2.0