Follow @hybrishoran

Det finns en längtan till allting som kan rymmas bakom orden.Det finns en vilja
om att bara låta allt vara förbi
Förbli sig själv
och sen låta resten bli poesi
Det finns en vilja om att bara låta allt vara förbi - förbli sig själv - och sen låta resten bli poesi.

Min hotmail är hemsökt! Liksom mina knasiga redigeringsidéer. Jag får iallafall massa spam mail av mina vänner utan att det står något i och varför sitter jag och redigerar en ocharmig bild i 40 minuter när jag borde läsa Spanska? Men Jörgen är snäll, en riktig goding! Ska möta upp min mor i nordstan efter skolan och få krama om mina Dr. Martens igen, saknat dom! Min lillasyster ska ta hål i näsan, dumt val säger jag bara. Hade piercing i näsan för 2 år sedan, ångrar det grovt men ingen kan övertala min lillasyster, hon är oresonlig och oförskämd tråkigt nog. 

Jag måste nog catch up på lektionen nu, skallebank och magont är inge trevligt och koncentrationsförmågan ligger på botten av hjärnan. Hace frío mi amigos, promesa de ropa de abrigo, mis queridos lectores y lectoras. BESO!

uppdate: råkade visst glömma att klicka på "Spara & publicera" men nu jävlar!

När vi krossades och fann oss själva, igen.Vill ursäkta för huvudvärken till mina känsliga läsare, jag fick också ont i huvudet när jag tittade på förhandsgranskningen av detta inlägget. Nikon fick hänga med till Götet i helgen, sammanfattning utav den (helgen alltså) hittar ni nog inte i bilderna, men mysiga är dom. Jag har:

1. halkat runt som bambi med min brorsdotter, kanat ner för backar täckta utav is för att sedan springa som idioter till färjan som vi nästan missade. I vänthuset var Jennifer sillybilly och grimarserade framför kameran.

2. Insett min höjdrädsla, och hissrädsla. Hm, vad fan gör jag på tionde våningen i Kortedala då? Utmanar ödet så klart.

3. Gick ut och firade Emil med ett större sällskap och vi hade en stand-up-drinking (he-he) i princip, men jävligt  trevligt var det! Innan det var vi på Lust med Rebecca, Adrian och Julia och den sista bilden visar bara hur jävla mockiga och peppade vi var. Typ lagom med andra ord men det blev en jävligt fin kväll iallafall! 

4. Blivit bortskämd, big time. Jag lyfte upp någonting och på två röda låg det i en liten nätt påse i min väska. Det orkade jag inte fotografera dock, men en virkad lång kofta, massa halsband, armband, smink och sådant viktigt! 

Förutom det är det väl mest bara vardagstrams, sådant är också fint. Nu är Jessika här och vi beställde pizza över internet, asfett! Spanska talar vi också, som två äkta spanjorer! Tror det kommer gå svinbra på provet, det känns jättebra. Är snart tillbaks på banan i Samhällskunskapen också, känner mig skittråkig som pratar på om skolan men det är nog ganska viktigt för mig just nu. Hur som helst ska vi pröva oss på lite äkta förorts-style och äta pizza, plugga och mysa med min syster. Ciao Los Bajsos!

Utan dig, är dagens händelser bara som fragment av gårdagens."All this talk about equality. The only thing people really have in common is that they are all going to die."

Thanks for saving me Bob. Lördagar är bara en utfyllnadsdag, för många ett tillfälle att supa ner sig med gott samvete, eller ett tillfälle att sova bort dagen om man söp dagen innan. Vet inte vad min ursäkt är för att stanna hemma idag, men jag tänker inte lyda. Jag var hos barnen igår, en liten klängapa vid namn Jennifer envisades med att jag skulle stanna över natten, med den där babyrösten och puppyeyesen I would say no is not an answer. Men jag lyckades ändå kompromissa genom att få med mig en liten skitunge hem istället och vi kröp ner i soffan och tittade på film och åt godis! Sen somnade skruttan och jag låg vaken.

Men jag ska åka in till staden, införskaffa färgburkar och måla staden färgglad. Sen ska vi till Sejdeln och fira Emil som fyller 20 på måndag. Härlig ålder, härlig kille. Det blir nog hur bra som helst, lite svårt att föreställa sig bara när man sitter på Åstol och vill inte riktigt någonting, alls. Men! Jag behöver gott sällskap och öl för att sörja/fira min ekonomi med att spendera iväg min budget, man lever ju inte mer än en gång.

Släng ner nyckeln min fina, och få mig av den här jävla gatan.


Gör comeback mot mitt psykes vilja! Tänker inte låta orklösheten vinna detta slaget, så jag åkte hem och dansade runt ensam i lägenheten till hög musik, tränade lite, tog ett bad och sprang ännu en gång runt som en dåre. Imorgon åker jag hem till Tjörn för en visit hos mina favoritmänniskor i Mölnebo, en natt med Ronja och sedan vidare till Göteborg igen för att fira Emil som fyller 20 år, det går inte så bra det där med att ta vara på sina lediga dagar, men för att vara ärlig så håller jag mig hellre sysselsatt än gräver ner mig i lugnets tysta vrå. Jag hoppas mina pengar kommer imorgon, vill verkligen ut på lördag! Förövrigt hade jag och Jessika en riktig sjuk dag, allting var helt plötsligt väldigt komiskt och idog skrattattack efter skrattattack bröt ut med jämna mellanrum, och denna statiska elektricitet som vilar emellan oss börjar bli riktigt irriterande! Vi kan inte ens peta på varandra utan att vi får varsin stöt! Nu ska jag faktiskt grina illa över min kalla tår, krama min storasyster som är en riktig vardagshjälte och krypa ner under mitt varma täcke och tillslut somna. Det är ett skönt koncept, funkar nästan varje gång. Men oj vad vi kan hålla färgen, fastän vi darrar in i märgen.någon spelar på en liten papperstrumpet
för att gå till botten med sin ensamhet
någon sjunger på en tunn melodi
den försvarar & den förklarar
att du ej är fånge men fri
någon spelar på en liten papperstrumpet för att gå till botten med sin ensamhet, någon sjunger på en tunn melodi
den försvarar & den förklarar att du ej är fånge men fri.

Det går inte så bra idag.

Första demonen var min barndom så jag sköt, andra demonen lukta skola så jag sköt, tredje demonen var min ofödde son puh puh puh!


Jag har fått smaka på lite vår idag, och sushi såklart! Att kunna sitta på asfalten och det blåser varmt och solen skiner, så sjukt härligt. Emanuela kom förbi och vi drog in till stan och åt sushi och så, det var jättefint att se henne igen, så vansinnigt vacker. Spanskaprovet var inget prov, det var något fånigt läxförhör som knappt täckte ett a4, "vad skönt, då var jag klar för dagen!" tänkte jag men åh vad jag misstog mig. Sedan var det självklart ett lite mindre simpelt prov i naturkunskapen, självklart började jag fnissa när jag såg det, jag hade verkligen inte en aning om vad jag skulle skriva. Man kunde tillochmed få minuspoäng - jag fick nog bara sådana för jag svarade bara på två frågor och jag är nästan säker på att de var fel! På fredag ska jag ha muntligt prov med Jessika och Jörgen,  sicka typer! 

Tänker krypa ihop till en boll, dricka mitt kaffe och förhöra mig själv på det politiska systemet och valet 2010 och sådant trams, det blir nog bra. Man kan om man vill. Kan ju bli rätt skönt och bara ge mats fingret och visa honom att jag är bättre än han tror, just nu så trycker han bara ner mig och sånt går jag inte med på, fniss!Man bara måste älska det!


Det finns någon slags ständig kemi mellan Kristendom, getter och brittiska.


Kvittrande fåglar, nästan blå himmel och en trasig tändare. Det börjar arta sig! Undrar just när solen hade tänkt att köra sin manekäng och sprida lycka runt folket, och gud nåde solens alla strålar om den inte stannar fram till höstjäveln! :@@@ oj, måste lära mig att kontrollera mig lite bättre. Jag tycker det är ganska amusant att Jesus pratar brittiska i "Jesus of Nazareth" i melodin till getter som sjunger i bakgrunden, han ser lite påtänd ut också. Religionslektionen är i sitt sanna element med andra ord. Men ja ni hörde rätt, lektion! Lektion är ett lite svårhanterligt begrepp, men det är tydligen något man ska infinna sig på för att bli lärd och erfaren. Jag har större erfarenhet av att vara en dagdrivare, ja rent ut sagt en i eliten! Och med det vill jag bara säga att jag sitter på helspänn här och är redo att fara iväg som en raket hem och sova i hundra år. Det är jobbigt att vara heltidspluggis. Men nej, inte ska jag få fara hem än på ett par timmar. Har hyrt in en coach med spanskt påbrå, ingen mindre än Robert som ska hjälpa mig i sista minuten att få ett skapligt (eller över huvudtaget) betyg på spanskaprovet imorgon! Han anländer i cafeterian om några klockslag och då är det dags att leva sig in i spanjorernas lilla värld med betoningar, grammatik och mingelspanska. It's overwhelming, oh god. Hur som haver, om det är någon som lever på ett inackorderingsbidrag så välkomnar jag mer än gärna information om när den summa pengar trillar in på kontot, jag börjar bli otålig nu! 

Love, Mathilda.With the birds I'll share this lonely view.


En bild från i våras, det var lyckligt. Hej förresten, kikade in på statistiken och blev positivt överaskad, rekord på läsarfronten! Tänkte göra som alla glassiga tuffa bloggare och presentera mig lite när sådant händer men lat som jag är men finurlig ändå kom jag på att jag redan gjort det och kopierar istället den men ändrar texten för nuvarande status:

Mathilda, 18 år uppväxt på Tjörn men vill inget annat än härifrån. Som ni säkert förstått är jag bara en simpel galning med en ordinär vardag och det räcker gott och väl för mig. Jag har väl utvalda vänner omkring mig som jag värdesätter högt om inte högre än så. Min första kärlek var min pappa såklart, men genom åren har det trillat in nya pojkar som påstått sig vara kärleken. Tack och lov har jag varit skeptisk och undrat om kärleken aldrig var mer än så som människor presenterade den, annars hade jag nog inte sprungit på vinstlotten i mitt kärlekslotteri och hittat den riktiga kärleken av största sort. Alltså en minst lika galen pojke som tycker om mig även om jag är snäppet galnare. Så ja, aningen instabil och galen var mellanamnet. Alla mina syskon har flyttat ut nu, förutom jag och min lillasyster som lever livet (ett tag till) på hemmaplan. Pappa är tjock och skäggprydd, kalla honom el skäggo men inte offentligt förstås. Med bävern på hakan ser han ut som en riktig fiskare, vilket han delvis är, när han vill. Ett sinne för humor har han också, det ryktas om att min humor härstammar därifrån så jag borde väl be om ursäkt, pappas skämt skrämmer tillochmed iväg syrsorna när tystnaden uppstår. Mamma är en riktigt bullmamma, och hönsmamma, hon är faktiskt fullkomligt underbar när man lär sig finta hennes små moralkakor hon försöker kasta på mig, har lärt mig att tugga och svälja eller ducka och springa. Jag har min lilla extrafamilj en bit från där jag bor, Jessica och mina brorsbarn är som min andra familj och det finns inget jag tycker om bättre än att bara vara där och känna sig omtyckt och hemmastadd. Har en till mamma också, hon heter Jessika och är min bästa kompis på heltid, mamma på halvtid. Hon är fullkomligen bäst i test, lagom på fest osv.
Alltså; för tillfället inneboende i dårhuset på hemmaplan.
Civilstatus: tillfälligt och föralltid bortrest från singelplaneten.
Intressen: göra något bra, dåligt eller ingenting alls. fotografera, skriva osv.
Skola: fascisternas kollektiv även känt som Mimers Hus i Kungälv, orten ni aldrig borde sätta er fot i om ni inte gjort det innan. Gör det bara inte, hehe. Läser Media, förutom att jag aldrig läser och betygen knappt existerar, men rent offeciellt skall jag läsa media och lära mig.. saker.
Aktuellt: Jag insåg precis att jag stavat fel lite överallt och det är ju ganska skrattretande egentligen. Lovar att skumma igenom texten och slakta grammatiska fel och missade bokstäver. Jag har förut sagt att jag vill bli härskare, men självklart är det inte så, storhetsvansinne skulle vara alldeles för jobbigt att leva med, skulle förmodligen spärras in på dårhus efter att ha försökt råna internetbanken på kontanter osv. Jag är jävligt nöjd utan att vara en härskare, även om det är en häftig titel. Jag nöjer mig helt klart med Mathilda, om man skriver det med stor bokstav ser det ju nästan anständigt ut.
Mathilda, snart 19 år uppväxt på Tjörn men numera bosatt i Götelaborg hos min syster på tioende våningen i Kortedala. Som ni säkert förstått är jag bara en simpel galning med en ordinär vardag och det räcker gott och väl för mig. Jag har väl utvalda vänner omkring mig som jag värdesätter högt om inte högre än så. Min första kärlek var min pappa såklart, men genom åren har det trillat in nya pojkar som påstått sig vara kärleken. Tack och lov har jag varit skeptisk och undrat om kärleken aldrig var mer än så som människor presenterade den, annars hade jag nog inte sprungit på vinstlotten i mitt kärlekslotteri och hittat den riktiga kärleken av största sort. Alltså en minst lika galen pojke som tycker om mig även om jag är snäppet galnare. Så ja, aningen instabil och galen var mellanamnet. Alla mina syskon har flyttat ut nu, förutom min lillasyster som lever loppan med mina stackars gamlingar till föräldrar på hemmaplan. Pappa är tjock och skäggprydd, kalla honom el skäggo men inte offentligt förstås. Med bävern på hakan ser han ut som en riktig fiskare, vilket han delvis är, när han vill. Ett sinne för humor har han också, det ryktas om att min humor härstammar därifrån så jag borde väl be om ursäkt, pappas skämt skrämmer tillochmed iväg syrsorna när tystnaden uppstår. Mamma är en riktigt bullmamma, och hönsmamma, hon är faktiskt fullkomligt underbar när man lär sig finta hennes små moralkakor hon försöker kasta på mig, har lärt mig att tugga och svälja eller ducka och springa. Jag har min lilla extrafamilj en bit från där jag bor på Tjörn, Jessica och mina brorsbarn är som min andra familj och det finns inget jag tycker om bättre än att bara vara där och känna sig omtyckt och hemmastadd. Har en till mamma också, hon heter Jessika och är min bästa kompis på heltid, mamma på halvtid. Hon är fullkomligen bäst i test, henne värdesätter jag högre än någon annan av mina vänner.

Alltså; för tillfället inneboende i dårskapens Göteborg. Kortedala - negerbyn light version.
Civilstatus: tillfälligt och föralltid bortrest från singelplaneten.
Intressen: göra något bra, dåligt eller ingenting alls. fotografera, skriva osv.
Skola: fascisternas kollektiv även känt som Mimers Hus i Kungälv, orten ni aldrig borde sätta er fot i om ni inte gjort det innan. Gör det bara inte, hehe. Läser Media, förutom att jag aldrig läser och betygen knappt existerar, men rent offeciellt skall jag läsa media och lära mig.. saker.

Annat trams:  Jag har förut sagt att jag vill bli härskare, men självklart är det inte så, storhetsvansinne skulle vara alldeles för jobbigt att leva med, skulle förmodligen spärras in på dårhus efter att ha försökt råna internetbanken på kontanter osv. Jag är jävligt nöjd utan att vara en härskare, även om det är en häftig titel. Jag nöjer mig helt klart med Mathilda, om man skriver det med stor bokstav ser det ju nästan anständigt ut.

Svart är ingen färg det är så man känner sig.


Dagen har varit dimmig, sabbade den redan över natten då sömnen aldrig kom över mig. Men också imorse var en ren katastrof, det känns iallafall som att helgen härmed är slut, men inte får man andas ut. Skola imorgon, tydligen prov och en massa annat som jag självklart inte hade en aning om. Nu sitter jag och knaprar på en halstablett och överväger balkongen en stund; tända ljus, cancerpinnar och musik. Hur som helst blev jag arg på min gamla stackars mor och hon förlät mig OCH underlättade en hel del för mig. Det är inte lätt att vara en lat student! Men det är lätt att spendera, dock måste jag säga att 45:- för ett svart virkat linne är precis vad jag ville ha, kommer bli perfekt i sommar åh! Nu ska jag städa min röriga bohemiska kraschade provisoriska lya här uppe på tionde våningen i staden och styr sedan stegen mot kallare klimat som kallas balkong. 

Kronisk skrivtorka, svart är ingen färg det är så man känner sig. Jag kommer tillbaka snart, solen är ju påväg.

Man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen, Om man tror på någonting som du gör.


Jessika, Maj little Polly (fniss), Emil, Emma, Palle & Elli. Tror jag fick med alla där va? Ville mest bara poängtera att jag har mycket vackra vänner. Det ökar inte direkt självförtroendet men fan vad bra dom är. Igår var bra. Det bjöds på en lustig sallad och sedan tomatsoppa. Glassen försummades in i dimman, det blir ju lätt så men en stor korg med choklad uppmärksammades istället. Emma&Palle trillade in lite senare men stupade desto fortare, jag tycker om dom. Jag tycker inte om mig själv just nu men jag tycker om Jessikas fina sms.

"Hej bästa vän!
Vill berätta att vi lever och mår bra båda två, ha inte dåligt samvete!
Polly sover som en prinsessa. Hoppas det känns lite bättre med lite
rugn och ro bara. Vi möts imorgon vid centralen?
Ta med brunch till skolan också! Puss <3"

Jag har skrivit i min fina tygklädda bok, ju fulare man skriver desto bättre. Jag måste få lov att vara ärlig där för annars fyller den ju ingen funktion . Men just nu är jag för tillfället relativt ordlös, så jag tror kudden får sköta resten. En natt till sömnen, en morgondag till Mathilda, det låter någorlunda rättvist. Nåväl, kör till!

Booze, knit sweater and a hell of a harmony!


Kalabalik i den annars så lugna lägenheten! Mickes brorsdotter och pojkvän kom för att hälsa på men micke var full och kaffe spilldes lite överallt, svammel konstant och lägenheten ser ut som ett bombnedslag (mer än förut dvs då vi målar om) Pollys tåg är inställt så de åker buss för det vilda hon och Per (vilket är ett lustigt namn ja!) så jag sitter här klar och redo med sprit och ombyten i väskan, vad mer behöver man för en omgång Kuballe? Jo just det, armarna också. För satan i gatan vad det ska kramas!  Och jag? Jag har druckit kaffe och ätit nudlar och rökt alldeles för mycket, nu igen! Haha hör Micke stå i dörren och försöka låsa upp (när jag säger full menar jag verkligen FULL) han har stått där i 2 minuter nu och jag bara skrattar och har inte en tanke på att hjälpa stackarn heh! Han får skylla sig själv, fniss! Ja jag säger då det. Min syster är på ingång och jag är på utgång, snart. Ska bli skönt att ta sitt pick och pack och sticka iväg ett tag! Göteborg i all ära, men ju mer man flyr därifrån desto finare blir det att komma tillbaks! 

Och för att runda av med äntligen lite lycka i kroppen; det finns många anledningar att vara glad idag! Orken kom tillbaka, jag tror den saknade mig lite! Jessika berättade en hemlis för mig som gjorde mig mer glad än många andra skulle blivit men jag är nog en sådan människa som glädjer sig mer åt andra än mig själv! Fint äre, blir lite tårögd. Goda nyheter trillar in på rullande band och jag är mycket peppad för imorgon, det finns en sjujävla harmonisk atmosfär på Kuballegården, det kommer bli en otroligt lyckad kväll! 

UPPDATE: Vi får skjuts till Tjörn, hur skönt?!

Love, Mathi.


imorse i min sköna päls, jag var pepp redan då trots orklösheten, måste varit kaffet!

Oh juliet, I'll never betray you my love no no!Har suttit i myshörnan på bilden hela morgonen, druckit kaffe och lyssnat på Sigur Ros. Låt mig informera er om att jag förmodligen aldrig varit såhär trött på år och dagar. Och denna lilla epedemi har spridit sig i hela Julianska 16. När jag går ut till hissen hör jag dörrar öppnas och gäspar komma om vartannat, de tittar skyldigt på mig som precis gäspat tre gånger sen jag klev ut ur dörren. Tänkte att det hjälpte att sova men då får man bara ont i huvudet och om jag inte somnar så får jag.. Ont i huvudet! Jag hör hur min mamma säger "Det är stadsluften! kom ut till ön och få lite friska saltvindar i dig så blir det bättre!" Åh haha hon kanske har rätt, men jag åker hellre till Jessika och får lite gödsel och hästlukt i näsborrarna, vem kvicknar INTE till då? Och inte för att vara sådan, men Jessika-kramar hade inte suttit fel nu, sånna där oförutsägbara när man står och stirrar rakt ut i luften när hon pratar med en och helt plötsligt bara kramar om en. Dock inte sådär plötsligt som jag brukar göra förstås, när vi står och väntar på spårvagnen och helt plötsligt flyger jag upp i hennes famn och skriker "VÄRM MIG", otroligt nog går hon alltid med på det. Mamma Jessika, fniss! 

Nog om sentimentala kramhistorier, nu ska jag packa ner en bit av mig själv i min lilla ryggsäck, ta ett varmt bad och brygga lite mer kaffe! Senare inpå kvällskvisten möter jag upp Polly och åker direkt till kossornas domän! Love and rockets odrägliga läsare, ni tar upp mer tid än läxor och sånt finns det en hel del utav just nu. En gammal favorit kommer lastat HÄR.

I've got a hatful of love for you, So why are you waiting so long?


Kul att folk fortfarande hänger här ibland! Nej, jag var inte sarkastisk. Jag hade fått massa mysiga kommentarer och styrkekramar men jag råkade radera alla istället för att godkänna dem! Så nej, jag har inte avfärdat er med min osmakliga brist på ork, så fortsätt slänga in poesi i mitt kommentarsfält, uppskattat! Igår satt jag och Annika uppe sent och drack vin och pratade, jag dränkte kudden igen (den kanske börjar mögla snart..) men det är bra att gråta. Då vet man att man existerar. Jessika drog till kossornas paradis och jag blev kvar i storstaden, inte gjorde det mig något mer än brist på vänskap som funkar i alla väder. Det finns inga dåliga kläder, bara dåliga vänner! (?) Wow, djupt. Iallafall så grät jag lite till sen gav jag mig själv en örfil och tog spårvagnen till stan. Träffade Majja som skulle köpa en grej på den förmodligen gubbigaste affären i hela världen - Clas Ohlsson. Hon gick sedan vidare för att träffa Joachim vilket är ganska roligt när man tänker på det. Sen åt jag sushi med Adrian, och drack även kaffe. Vi planerade på att göra något radikalt men i brist på både fantasi och ork så tuggade vi tuggummi istället, det var helt okej det med. Imorgon kommer Polly, i brist på pengar drar vi ut för att spendera dem allra sista och sedan vidare till de gröna - nu dock snötäckta - ängarnas land, där kossorna regerar och Stefan har sin grävskopa - KOBALLE! Det blir halv åtta hos mig (Jessika) och vin. Allt detta vin, alkoholistvarning minst sagt.

Bejaka det närmsta, kasta ett ont öga på horisonten. Vet jag någonsin vad jag pratar om? Svar nej, men skojare har tur."Vi får ju inte glömma att ta kort till bloggen!" säger Robert och för att hämnas gör jag likadant, bloggen hittar ni HÄR. Han är ny i den stora vida bloggvärlden så kika in och öka hans självförtroende! Fniss. Jag drog mig upp ur sängen fastän kraften hade gått och gömt sig. Spårlöst försvunnen liksom hjärnan. Jag tog mig upp med många om och men och tur var väl det annars hade jag inte hamnat på Paprika med en räksallad större än Göran Perssons rumpa. Varken jag eller Robert är stora i maten men vi kämpade, men den första bilden visar ungefär hur långt vi kom. Då åt vi ändå i flera timmar, ett majskorn i taget ungefär. Sen gick vi till Eva's Paley och drack obeskrivligt mycket kaffe (jag iallafalll, Robert nöjde sig med en muffin) En rödtossig Jessika trillade in och sedan även två tossiga pluttar som hette Emma och Palle, fan vad dom är fula! Nej fy tusan vad jag ljuger, de lyser alltid upp tillvaron må jag säga. Men jag måste erkänna att sängen tillkallar mig lite mer än att knappa på tangentbordet så jag lyssnar till mitt hjärta och belastar kudden med mitt tjocka huvud. Rensade ut livet lite idag, rensade bland kontakter och raderade för det vilda och hörde av mig till tillfälligt bortglömda minnesvärda individer (?) Åh hejdå jag ger upp för ikväll, nighty nighty.

När en tanke blir för gammal föder jag en ny, på så vis slipper jag dö utan att ha tänkt om.


Diffusa rubriker, jag är inte förvånad. Jag föder nya hela tiden utan att behöva gå igenom den där 9 månaders fyfiska ansträngningen. Jag börjar allvarligt fundera på om jag är shopaholic. Det enda som övervinner en dålig dag och andra ruskigheter är att shoppa! Fast sen kan det även bero på att jag bara fyndar, ni förstår idag fyndade jag, IGEN! En otroligt gosig tröja för 25 kronor, second hand as usual! Och ett fint askfat till min syster för 10 kronor. I mean come on! Hur ofta händer sånt egentligen? Hela tiden i Mathildas förtjusande stackars liv i princip. Emil är i Göteborg, detta fick jag bevittna en liten stund. Elli var där också, jag med. Ett tag iallafall. Har krupit upp i soffan i min nya favvotröja, dom blir bara fler och fler! Och ja, jag har tappat skrivförmågan ganska rejält, den kommer nog tillbaks när jag lyckas hålla ihop mig själv lite bättre. Ska göra lite chaite och lyssna på mitt namn är kent, föreslår att ni gör detsamma! 

Styrkekramar, Mathilda.


Tröjan! Kan nog dö i denna älskade överkroppsvärmare.

Strö lite socker på mig som bara du kan.Älskling, jag är hemma. Jag har saknat dig så jävla mycket tösa min.

Jag föddes på en fredag, lagom till helgen helt enkelt.Jag längtar efter att få somna intill Ronja igen, gosa ner mig i hennes päls och höra henne andas tungt. Saknar tillochmed min pappas lurviga skägg, det har blivit grått nu på äldre dar, men leendet som gömmer sig därunder finns kvar. Mammas skrattrynkor också, dom saknar jag . Men resten som hör till saknar jag inte alls, jag vill inte hem till rummet där ångest bott in sig i väggarna, eller i huset där, där alla gamla känslor hänger tungt i luften. Har ju ett dygn till kvar i lugnet, först skratten sen dom där tårarna. Hur många tårar finns det? 

Är fortfarande ganska bitter över det med skolan, jag hatar att behöva kämpa för ingenting. Man tycker ju att det borde vara nog tillslut. Vill att ungdomsåren ska vara över, trots att jag är övertygad om att det finns saker jag alltid kommer vilja gå tillbaks till, barfota i stan med gitarrer och resor till länder man är ensam med sin bästa vän och kanske också de resor genom kalla landet Lagom, att åka till Lund och lära känna min tvillingsjäl. Behöver en vindsvåning i vasastan, ett nytt piano och en kaffekokare - mer än så behöver jag inte.

Lay with me, I'll lay with you, We'll do the things that lovers do. Put the stars in our eyes and with heart-shaped bruises and late night kisses. Divine.Jag orkar inte med världen idag så jag gömmer mig i min nya jacka och glömmer bort den. Världen alltså. What a pitty huh.

Dear sir, did I see you fleeting? I care for your heart but not for it beating.


Skalliga korpulenta galningar borde utrotas inom femtio mils radie där jag befinner mig. Det hade varit skönt, då hade man sluppit känna sig värdelös för att sin skalliga dementa studiehandledare trycker ner en mitt i en gnutta hopp om att fixa upp sig själv och sitt liv. Bra vänner borde man komma lite närmre, fast sen kanske inte det behövs, det är då jag bara vill placera Jessika på en pedestal, hylla henne som lejonkungen med klägg i pannan och hela köret. Finns nog ingen annan som fattar med ett litet ryck i hennes jacka att jag inte mår bra, så hon krokar arm och låter mig stödja mig på henne där vi går som ett gammalt par genom centralen, hon langar tillochmed med näringsdryck som hon fann i botten utav min väska. Den tjejen alltså. 

Känner hur min kropp bara blir svagare och sjukare, inte bra. Jag som jobbat så hårt för att bli friskare, allt blir så menlöst när man försöker förgäves. Dagens guldkant var iallafall estet treans lunchkonsert med jazztema, det var mysigt och ganska underhållande. Vad vet du om solen förrän nån släckt alla ljusen, och vad vet du om att inte vilja vakna längre.


Telefonsamtal med polisen:

- hur gammal var mannen du satt bredvid?
- typ medelålders?
- hur gammal är medelålders?
- typ, trettio?

Polisen och hans kollega skrattade ihjäl sig och tyckte jag var tokig! Skönt att prata med en vettig farbror blå iallafall, fallet är nämligen det att jag blev rånad på spårvagnen idag, det gjorde mig fett upprörd så jag gjorde en anämlan (trots att chansen är minimal att jag får tillbaks den) och spärrade kort osv. Förutom den dramatiska morgonstarten så har det varit en mycket händelselös dag. Satt i cafét ex antal timmar men det var mysigt! Nu sitter man här igen, och gör en synops av dagen som flutit på dåligt, sitter med te i soffan och funderar på om det är värt att ens försöka få en skön knorr på dagen eller bara låta den fortsätta vara halvdan. Förutom det fick jag (innan stölden) höra att jag var en gubbe; igen! från samma turk som tur var, annars hade jag började tvivla på min femenina sida .. Jag skulle visa mitt legitimation och då skrattade han, pekade på cigaretterna och sedan på mig; "Do gobbe, behova inte visa leg, kom ihog ok?" Jag gick iväg skrattandes och lite förnärmad därifrån, skön snubbe iallafall! Nu ska jag nog sluta babbla, och hoppa i myskläder och fylla på tekoppen.

Peace, love and rockets!


såhär glad var jag när jag blev rånad! fniss

Diskofilosofi & Lucky Strike

"Inatt från 24:00 kommer vi att genomföra ett systemunderhåll. Detta gör att du inte kan skriva eller logg in men det går fortfarande att läsa din blogg. Underhållet beräknas till 1 timme"
Är det bara jag som har fått dethär meddelandet?"Inatt från 24:00 kommer vi att genomföra ett systemunderhåll. Detta gör att du inte kan skriva eller logg in men det går fortfarande att läsa din blogg. Underhållet beräknas till 1 timme"
Är det bara jag som har fått dethär meddelandet?

"Inatt från 24:00 kommer vi att genomföra ett systemunderhåll. Detta gör att du inte kan skriva eller logg in men det går fortfarande att läsa din blogg. Underhållet beräknas till 1 timme"

Är det bara jag som har fått det här meddelandet? Blogg-avgiftning for addicts .. Hur som helst, dagens filosofi lyder:

Diskofilosofi:

Har du en bra dag - rött läppstift!
Är du fast besluten om att göra din dag bra - rött läppstift!
Anar du att det kommer bli en bra dag - rött läppstift!

Svårare än så är det inte! Självklart var mannen tvungen att ifrågasätta vad det hette dem dagar man fick för sig att ha rosa läppstift på sig. Jag svarade "det har man när det snöar för att bryta  av från allt det vita" det tyckte han lät fånigt men det är ju bara för att det inte ingick i min diskofilosofi! Vart grundar jag detta påstående? 

Jo, såhär är det. Igår gick jag igenom en svår prövning, och imorse vaknade jag och insåg att allt kommer bli mycket enklare nu. När jag stod och spacklade mitt ansikte ringde telefonen för att berätta goda nyheter! Det var skolan som ringde för att berätta om mitt beviljade inackorderingstillägg! Det var då jag inte kunde göra annat än att färglägga läpparna röda dagen till ära - diskorött! Yada yada, jag fortsatte iallafall ner till Roy's där jag fick höra att det bara är gubbar som röker lucky strike, jag skrattade åt den skäggprydde (lite överallt på kroppen) lille turken som skrattade tillbaks. Bra dag - disko! Har ätit mig mätt på wokade grönsaker och sojafärs som var svingott, har dragit med annika ner i veggoträsket och helt plötsligt blev det mycket roligare att laga mat!


gubb-mathilda?

It's like forgetting the words to your favorite song. You can't believe it, you were always singing alongDagens goda gärning måste nog vara städa och tända ljus i lägenheten till min systers hemkomst, den bohemiska känslan som brukar ligga och lura tog ut sin rätt. Halvan har åkt hem till korsvägen och jag har bosatt mig i soffan. Jag och Jessika har suttit barnvakt åt den snarkande timida hunden, sen fick vi ett ryck och putsade lägenheten lite, städade balkongen. Sprang ner till torget för att hitta ett smartare askfat än krukan vi askar i nu i dagsläget, men utan resultat. Lagade även vegetariskt käk och förbrukade alldeles för mycket cigaretter. Nu ska jag ta ett bad och njuta utav att jag har sovmorgon till 14.30 imorgon, hur skönt?

Christine och jag hade en liten tradera-fandango över facebook och nu är jag ett par shorts fattigare och några slantar rikare,  om ni bara visste vilken fattig liten lort jag är, hihi! Bilderna säger förresten allt om denna dagen; bängigt, mysigt, chilligt. peace out!

¿lo que hace cien años, cuando todo viene por ahí?


Snart kommer Jessika, snart ska jag ta ett bad, snart ska vi äta en mysig kvinnofrukost ute på balkongen. Snart går min söndagsångest över för detta kommer bli en bra söndag!

Nu ska jag göra kaffe, nu ska jag njuta av en grå morgon men med lite mindre snö än igår. Det är synd om markus idag för han har piercat genital, så skänk en tanke till smärtande könsorgan och skratta lite om ni vill! Det är lite synd om mig också idag för jag har fått runt 20 sms inatt efter jag tog min sömntablett, vilket gav en dålig biverkning.

..Men det gör inget, för jag vaknade iallafall på rätt sida utan att ha ont i mitt underliv som markus hahahhaahaha!

Love and rockets!

Regnmoln brukade jaga mig och nu jagar jag morgonen längs avenyer!


Jag är en jävel på att fynda. båda koftorna för 100:- plus tre till tröjor för 20:- (för alla tre!) och gissa vem som köpte 10st läppstft, 10:- för alla? Smyckeshållaren fick jag som jag nämde tidigare utav min syster, så jäkla söt! Även en liten överblick om hur det ser ut i mitt rum här i Göteborg, min syster och jag ska måla om snart! Hur som helst så gäller att man vet vart man ska gå när man är fattig och vill ha mysiga koftor att värma sig i nu såhär i kalla vintertider! Snart är våren här älskade vänner, snart!

Postcards from Italy.


Det här kan vara den mest betydelsefulla bilden på hela min dator. Mina tre favoritmänniskor. En höggravid Jessica, en liten Jennifer i magen och en ung Hampus (så stor som han blivit det senaste!) Åh den är så charmig att jag smälter. 

Snön har nästan försvunnit. Jag kunde gå på trottoaren ner mot torget utan att glida runt på en livsfarlig skridskobana. Jag kunde se den upphöjda asfalten och stenarna som omringade den, gjorde mig glad och vägen blev mycket trallvänligare. Nynnade på en sång i mitt huvud. Jag har alltid varit musikalisk, men denna sången var så otroligt dålig, jag är glad att jag skriver bättre än jag komponerar. Den handlade om sol och gick i takten till mina steg. Himlen var blå, som ett uppenbart vårtecken så att inte en enda människa skulle kunna missa det. Den som nu skapade himlen visste minsann vad han gjorde. En såndär perfekt nyans för att göra en dålig dag bättre. Bra jobbat den som nu fick ansvaret! När jag hoppade på spårvagnen mötte jag en kvinna som satt bredvid sin man och pratade ivrigt om någonting, jag är en såndär människoanalytiker som kan sitta och studera någon jättelänge och räkna ut personen i fråga. När hon reste sig för att gå av log hon brett mot mig och jag log tillbaks, när hon hoppade av såg jag henne kroka arm med sin man och gå därifrån med lätta steg. Det såg så lyckligt ut. Sånna där små glimtar gör mig så glad.

Hur som helst fotade jag lite igår, men det kändes inte som någon idé att lägga upp något idag. Ville ta vara på dagen, laga den och framförallt mig själv. Tänkte en gång i tiden att jag vill uträtta mirakel, vara en god medmänniska och rädda det som räddas kan. Men det är inte så lätt när man måste stå på tå när man öppnar köksluckorna och precis fick reda på att jag är 15 cm ifrån att vara klassad som dvärg.  Stor i orden, liten på jorden.

well, the monsters are bigger than my head.


Andra behöver fylla på jämt, vi kör på som om inget har hänt.


När jag kom hem idag kröp jag ihop till en liten boll. Två ögon tittade på mig trettio mil bort och det kändes tryggt, men vilken rund och kompakt boll jag var. Somnade till för ett par sekunder, har glömt hur skönt det är att sova. Har nog fastnat lite i "Vi kör på som om inget har hänt" En bra låt om inte annat

Men, jag somnade iallafall i min fosterställning men vaknade upp ångestfylld, det eskalerade stegvis till en oro och gud vet varför. Gillar inte att kräkas blod. Gillar inte att blöda näsblod. Gillar inte att äta, egentligen. Systers sambo kom hem från krogen ganska tidigt och med tanke på hur mycket han hällt i sig skapade det en ganska amusant sinnesstämning. Mamma ringde för att cyberpussa mig lite, sa att hon lider av lite separationsångest. Från att gå till att ha sex stycken barn hemma till att bara ha en vresig liten Julia som knappt går utanför sin sovrumsdörr, ja det kan jag mycket väl förstå. 

Jessika har nu tillstånd att göra något åt sitt hår, vars kulör kan efterliknas vid ett trafikljus i röd-rosa nyans. Imorgon räddar jag henne från flera roade blickar omkring sig. Nu ska jag ta på mig ett par stickade tröjor till och sätta mig på balkongen och titta på lite glittrande göteborg, dricka te och sen krypa ner i sängen och titta på film. Göteborgshelger är underskattade.
Det är ett handikapp att livet, ivern, lusten brinner för starkt
Andra behöver sova en natt, för oss räcker det lätt med en kvart
Andra behöver fylla på jämnt, vi kör på som om inget har hänt

Love and rockets!


Jag vet inte riktigt hur man förklarar, men det känns som mina ögon har blivit bättre på att  se. Missförstå mig rätt, jag har nog inte ett enda synfel och är nog världens mest uppmärksammaste människa. Men det är så lätt att gå på en väg och bara se vägen och låta tankarna snurra ett par varv runt planeten och avsky uppförsbackar, flåsa och bara vilja komma hem. Men idag öppnade jag ögonen en aning och såg hur röken från himlen steg i mörkret, den fuktiga asfalten glittrade mjukt, gatlyktorna körde någon slags tyst dans medan jag gick och längst upp i backen kommer den bekanta trygga gestalten ner mot mig med hunden i kopplet. Min syster möter mig alltid i backen när jag kommer hem sent, hon är en ängel. Vi gick ett tag, min mage var fullproppad med sushi och skratt. Berättade i vanlig ordning om hur dagen varit, vad jag gjort, vad jag har känt, vad jag ångrar och vad jag tyckte om. Hon är så duktig på att lyssna. 

När jag kommer hem står en byrå i mitt rum, och på den står en skyltdocka i miniatyr iförd i en snygg klänning, som man hänger halsband på. Jag blev överlycklig, hon berättade att hon såg att jag tittade på den väldigt länge så hon gick ner till torget och köpte den till mig. Antingen är jag bortskämd, men med tanke på all tacksamhet inom mig just nu så tror jag mest bara att jag har världens bästa storasyster. Och människor omkring mig i allmänhet! En virrig pojke nere i Skåne tycker faktiskt om mig fastän jag bär på så mycket självhat och ångest, jag har tillexempel idag spenderat eftermiddagen och kvällen med Jessika och Palle vilket innehöll bollkastning, vimsa runt på Göteborgs vackra gator, alkohol, bio, skratt framförallt. Jag kan inte minnas att jag lett så ärligt på väldigt länge. 

Så att sitta här och dra in doften av nytvättade lakan, skrynkla tårna under täcket och gnugga sig i ögonen känns faktiskt jättebra. Jag är sömnig, bäst att göra något åt det.

Love and rockets, mina kära.

soja, potatis, kryddor; AV OLIKA SLAG !!!

Jag har en dålig dag. Tidigare idag började en tanke att framträda i kulisserna av min hjärna, tänkte skriva här men blev så chockad över min bästa väns nya hårfärg att det växte fram helt nya. Första tanken var: Markus kommer bli SÅ avundsjuk. Andra tanken var: Måste hindra henne från att ta livet av sig. Tredje tanken bubblade ut som ett skratt utan dess like. Jessika Lovisa Cecilia Busck är typ ROSA/CERISE/RÖD-hårig! Hur fantastiskt roligt ?!  Jag ska hjälpa henne ur denna knipa i helgen, då ska det bli ordning och reda!
Åh, hur som helst! Skolan kändes överflödigt, vaknade trots allt upp som en rödgråten zombie för att Jessika sa att jag var försenad och huvudet gjorde situationen värre än det var. Sen när har jag kommit i tid till skolan? Efter många om och men tog jag mig dit men hamnade i Caféterian med gött häng istället. Jag och Jessika fortsatte mot Göteborg för äventyr. Hamnade i Bellevue, i ett litet område som liknade staden i Chainsaw Massacre och vi blev paranoida och skrämde upp varann. Tillslut hittade vi secondhand-butiken och åh åh åh vad jag fyndade! Två äckligt mysiga koftor! Och sedan åkte vi vidare till stadsmissionen med min syster där jag handlade 3 tröjor för 20:- och tog lite över ett hårspänne i tenn med elefanter på! Så jag är nöjd, men det blir bättre; sushi och bio med två sköna filurer, en rosahårig (fniss) flicka och en lång filur med skön-grön halsduk, jag lär ju inte tappa bort dem iallafall ?
Dagens laugh:

Jag har en dålig dag. Tidigare idag började en tanke att framträda i kulisserna av min hjärna, tänkte skriva här men blev så chockad över min bästa väns nya hårfärg att det växte fram helt nya. Första tanken var: Markus kommer bli SÅ avundsjuk. Andra tanken var: Måste hindra henne från att ta livet av sig. Tredje tanken bubblade ut som ett skratt utan dess like. Jessika Lovisa Cecilia Busck är typ ROSA/CERISE/RÖD-hårig! Hur fantastiskt roligt ?!  Jag ska hjälpa henne ur denna knipa i helgen, då ska det bli ordning och reda!

Åh, hur som helst! Skolan kändes överflödigt, vaknade trots allt upp som en rödgråten zombie för att Jessika sa att jag var försenad och huvudet gjorde situationen värre än det var. Sen när har jag kommit i tid till skolan? Efter många om och men tog jag mig dit men hamnade i Caféterian med gött häng istället. Jag och Jessika fortsatte mot Göteborg för äventyr. Hamnade i Bellevue, i ett litet område som liknade staden i Chainsaw Massacre och vi blev paranoida och skrämde upp varann. Tillslut hittade vi secondhand-butiken och åh åh åh vad jag fyndade! Två äckligt mysiga koftor! Och sedan åkte vi vidare till stadsmissionen med min syster där jag handlade 3 tröjor för 20:- och ett hårspänne i tenn med elefanter på! Så jag är nöjd, men det blir bättre; sushi och bio med två sköna filurer, en rosahårig (fniss) flicka och en lång filur med skön-grön halsduk, jag lär ju inte tappa bort dem iallafall ?

Dagens laugh:


Ett skepp kommer lastat med goda gärningar!


Hörde att det är onsdag idag! Om det betyder att man ska tjäna stan så lyckades jag. Det var första gången på länge som jag var ensam i staden men också första gången jag kände mig ganska trygg. Hur som helst gick jag förbi en gatumusikant som sjöng otroligt vackert, jag grävde i fickan för mina småmynt men det slutade istället med att jag ställde mig och sjöng jag också! Han tackade och ville ge mig pengar, men jag tog emot en tia och gav den till en rumänsk tiggare istället! Det kändes bra.

Efter det hoppade jag på spårvagnen till sjukhuset och det gick över förväntan! Allt annat är ganska irrelevant. Jag mötte iallafall upp Danni och sedan fotograferade jag och Robert, tog oss upp i läppstiftet för skönare vyer men blev utslängda av en manlig kvinna, vi hoppade in i närmsta hiss men den åkte upp 20 våningar igen och där stod hon igen och var rasande, vi hade tydligen tagit vagn-hissen. Så hon eskorterade oss till rätt våning och tack vare Roberts babylena stämma och stora bruna rådjursögon slapp vi undan en massa smisk! Ännu ett skepp kommer lastat med några utav dagens bilder (inklusive den ovan såklart!):Jag vet inte varför, jag vet inte varför inte.
Jag vet inte. Jag vet inte varför jag skriver här och jag vet inte varför jag inte gör det. Känner mig lite som en robotflicka, eller som att jag har en kastrull på huvudet och bär gröna trikåer, en doktor Kosmos. Vad kan stämma in bättre på mig? En pajas från en annan planet som tycker grönt är skönt? I rymden finns inga känslor heller, fan vad skönt det skulle vara på ett sätt.

Hur som haver, jag och två trogna medmänniskor prövade en ny pluggteknik igår. Vi gick ut på krogen, beställde in varsitt glas öl och vin och slog upp böckerna och satte igång. Alla hann med att göra en hel uppsats var i princip, plus att vi övade lite spanska. Innovativt och definitivt kul! Skön musik, alkohol, bra umgänge och toalett nära till hands!  Så det borde ni testa, mycket givande må jag säga. Självklart gör ju alkoholen att man blir aningen fnissig påväg hem vilket resulterar i planer om att införskaffa varsin lång svart cape i voldemort-stuk och göra en schysst koreografi till för att underhålla människor omkring oss. Inga idéer är dumma, bättre med fantasi än utan!

Imorgon blir en lång dag, och jobbig. Och jag ska inte ens till skolan? Tänker jobba på projektarbetet så länge jag kan och sen ska jag till sjukhuset ännu en gång, hoppas det dröjer tills nästa omgång efter detta. Hur som helst, tänker hylla gamla barnprogram och grönklädda utomjordingar med kastruller på huvudet, världen behöver mer sånt. Klicka här.

RSS 2.0